Увеличи изображението
Комбуча е ферментирал чай, древен еликсир използван в продължение на хиляди години. Най-често приписваните ползи на Комбуча включват по-добро храносмилане, повишена енергия и ясен ум.
Комбуча е нещо повече от просто една напитка. Уникалния й аромат носи наслада, а естествената и газировка гъделичка гърлото, напомняйки, че нещо магическо се случва.
Корените на Kombucha идват далеч от вековете. През 250 г. пр. Христа хората от династията Ян в Китай консумирали напитка от ферментирал чай. Наричали я 'елексир на безсмъртието'. Няколко века по-късно в Русия, тя била известна като 'чаен квас', в Австрия я наричали комбухер, а в Америка - комбуча, но на много хора била позната просто като /гъбата от Манджурия/. Независимо къде ще я срещнете, името й може да се преведе като 'чудотворната гъба'. А комбуча в превод от японски език, означава чай /ча/ от водорасли /комбу/.
Според формула, която се предава от поколение на поколение, чаят ферментира, за да се създаде естествено газиран еликсир, предназначен за възстановяване на здравето, удължаване на дълголетието и избистряне на ума.