Агар-агар представлява полизахарид, извлечен от червени и кафяви водорасли. Особено популярен сред вегетарианците, агар-агар се използва основно като растителна алтернатива на желатина. Подходящ е за приготвяне на желета, мусове, пудинги и други десерти или за сгъстяване на сосове.
Начин на употреба:
Добавете 1 ч.л. агар-агар към 1 чаша гореща вода и изчакайте да се разтвори. Сложете сместа да заври, оставете да къкри 2-5 минути и смесете с останалите затоплени съставки. Оставете да се охлади и желира. Може да използвате мляко, чай, сок или друга течност. Винаги следвайте указанията в рецептата.
Съставки:
Агар-агар от биологичен произход.
30 г
Агар Агар - желиращ агент /червени и кафяви водорасли/ - био 'БИО КЛАСА', 30 г
- Производител: БИО КЛАСА - органични храни
- Код на продукта: 3800225475150
- Наличност: Очакваме
- 7,85 лв.
- Без данък: 7,85 лв.
Нахутено брашно /безглутеново/, смляно на каменна мелница 'EcoSem', 500 г
Натурално брашно от български нахут без съдържание на глутен.Подходящо за хлебни /питки, сушени крекери с ядки/ и сладкарски рецепти /курабийки, мъфини/ самостоятелно или заедно с друго брашно...
4,25 лв. Без данък: 4,25 лв.
Желатин на прах за кости и стави 100% натурален /животински/ 'е-Лек', 100 г
Желатинът е добър източник на протеин. Приемането на желатин успокоява ставните болки и подобрява гъвкавостта на ставите, укрепва косата и ноктите. Желатинът е превъзходен натурален източник на белтъка колаген, тъй като молекулите на природния колаген са малки и това им помага да проникват дълбоко. Здравословните ползи на желатина..
9,99 лв. Без данък: 9,99 лв.
Желатин на прах за кости и стави 100% натурален /животински/ 'е-Лек', 500 г
Желатинът е добър източник на протеин. Приемането на желатин успокоява ставните болки и подобрява гъвкавостта на ставите, укрепва косата и ноктите. Желатинът е превъзходен натурален източник на белтъка колаген, тъй като молекулите на природния колаген са малки и това им помага да проникват дълбоко. Здравословните ползи на желати..
37,95 лв. Без данък: 37,95 лв.
Нишесте от тапиока /безглутенов сгъстител/ - био 'ZOYA', 400 г
Брашното от тапиока се извлича от нишестето, съдържащо се в корена на растението маниока. В кулинарията се използва предимно като безглутенов сгъстител. Фина и бяла пудра, брашното от тапиока може да се добавя и към други безглутенови алтернативи на бялото брашно. Най-популярното му приложение е като сгъстяващ агент за сосове, кремове и м..
6,95 лв. Без данък: 6,95 лв.
Чиа семена /био/, източник на Омега-3 мастни киселини 'Dragon Superfoods', 500 г
Семената от чиа /Salvia Hispanica/ са били използвани преди хиляди години от маите и ацтеките като основна храна за техните спортисти, вестоносци и войни.Чиа семената са добър източник на Омега-3, белтъци и влакнини. Това ги прави изключително популярни сред вегани и вегетарианци, тъй като са подходящи за ежедневна консумация. Характ..
13,95 лв. Без данък: 13,95 лв.
Атлантическо червено дулсе - сушени диви морски водорасли /био/ 'Clearspring', 25 г
Веган. С високо съдържание на протеин, фибри и е подходящ източник на Витамин B12.Био лилаво-червеното дулсе е най-популярното Атлантическо морско водорасло с мека текстура и естествено богат пикантен вкус на умами.Начин на приготвяне: Измийте водораслите, след което ги накиснете в студена вода за 10 минути. Изцедете ги добре и ги изплакн..
14,25 лв. Без данък: 14,25 лв.
Бяло брашно за всякакви цели без глутен FREEE by Doves Farm, 1 кг
Брашнената смес е алтернатива на обикновеното пшенично брашно, но изисква малко повече вода при приготвянето на хляб. Не съдържа глутен и пшеница.НЕ СЪДЪРЖА ГЛУТЕНСъдържание: смес от брашна /ориз, картофи, тапиока, царевица, елда/.Хранителни стойности: за 100 гКалоричност 1498 kJ / 353 kcalМазнини 1,30 g, от които наситени мастни киселини..
10,99 лв. Без данък: 10,99 лв.
Бакпулвер без глутен FREEE by Doves Farm, 130 г
Съдържание: монокалциев фосфат, царевично нишесте*, натриев бикарбонат.* от контролирано биологично производство.Сертифициращ орган: Coeliac UK, Kosher, GB-ORG-05НЕ СЪДЪРЖА ГЛУТЕНБуквално преведено от немски език бакпулвер (backpulver) означава прах за печене (бак - печене, пулвер - прах).Използва се като набухвател в приготвянето на торт..
6,85 лв. Без данък: 6,85 лв.
Фино царевично нишесте - био 'BioVegan', 250 г
Безглутеново нишесте от органична царевица за сгъстяване на течности и за печиваБио фино царевично нишесте - 100% растителен продукт, без глутен. Произведено по новаторски методи без използване на химически добавки. Подходящо за замяна на брашното в печива, сгъстяване на сосове, кремове и супи, и други.Начин на употреба:За 500 мл течност ..
6,75 лв. Без данък: 6,75 лв.
Детски плодови желирани бонбонки с Касис и желязо /БЕЗ добавена захар/ 'bombus', 35 г
Желираните бонбони на Bombus са в опаковка от 35 g и са подходящи за деца над 3 години. Те са много вкусни и със свеж плодов вкус на касис, подходящи за подслаждане по всяко време. Желираните бонбони съдържат фибри, витамини и минерали.Бонбоните са без добавена захар, само с естествена захар, която се съдържа в плодовете. Те са веган, не ..
2,99 лв. Без данък: 2,99 лв.
Био мая без глутен - био 'BioVegan', 7 г
Био растителна мая, сушена. Без емулгатори. Веган. Без лактоза. Без глутен. Пакетчето е достатъчно за 500 г брашно.Съдържание:100% био сушена прясна мая.7 г..
3,15 лв. Без данък: 3,15 лв.
Тапиока /брашно от маниока без глутен/ - био 'Dragon Superfoods', 200 г
Брашното от тапиока се извлича от нишестето, съдържащо се в корена на растението маниока. В кулинарията се използва предимно като безглутенов сгъстител. Фина и бяла пудра, брашното от тапиока може да се добавя и към други безглутенови алтернативи на бялото брашно. Най-популярното му приложение е като сгъстяващ агент за сосове, к..
3,65 лв. Без данък: 3,65 лв.