Този сайт използва 'бисквитки' (cookies), за да ви предостави възможно най-добро потребителско изживяване. Не разкриваме събраната информация на трети страни. Използвайки сайта, вие се съгласявате с това. Можете да научите повече за това как и защо използваме бисквитки (cookies) тук.
Безплатна доставка до офис на Еконт Експрес за поръчки над 99 лв., платени с карта!
Арарут на прах - био 'ZOYA', 60 г

Нишесте от тропическо растение Marantha arundinacea (арарут). Използва се за сгъстяване на сосове, пълнеж за сладкиши, пудинги и др.

Подобно на царевичното нишесте и тапиоката, това е един от най-популярните сгъстители в кулинарията. Царевичното нишесте е подходящо за сгъстяване на сосове на основата на млечни, а арарут е по-подходящ за сгъстяване на по-кисели течности. Ако планирате да замразите ястие, е най-добре да използвате царевично нишесте или арарут като сгъстител. Ако искате рецептата да има повече блясък, е добре да се използвате тапиока или арарут. Ако се притеснявате, че сгъстителят ще покрие деликатен аромат на ястие можете да изберете арарут. С арарут се работи по-добре на по-ниски температури, толерира киселинни съставки, както и по-продължително готвене.


Употреба:

Използвайте за сгъстяване на супи и сосове. За да заместите 1 ч.л. царевично брашно или нишесте, добавете 2 ч.л. арарут. Разтворете в хладка течност, добавете го към гореща течност, бъркайте непрекъснато до получаване на желаната консистенция и свалете веднага от огъня.


Хранителна информация за 100 г:

Енергийна стойност - 1495kJ/357kcal
Мазнини - 0.1 г,
от които наситени - 0 г.
Въглехидрати - 84.8 г,
от които захари - 0 г.
Фибри - 3.4 г.
Белтъчини - 0.3 г.
Сол - 0.01 г.


Съставки:

Арарут на прах от биологичен произход.


Арарут на прах се използва и в домашната козметика в рецепти за сухи шампоани, дезодоранти, маски, пудри за лице и гримове.

Напишете отзив

Please login or register to review

Арарут на прах - био 'ZOYA', 60 г

  • 4,35 лв.
  • Без данък: 4,35 лв.
×

При покупка на продукти за над 85,00 лв., ще получите безплатен продукт:

24 сезонни веган рецепти 'ПРОЛЕТ' от Михаела Белорешка