Този сайт използва 'бисквитки' (cookies), за да ви предостави възможно най-добро потребителско изживяване. Не разкриваме събраната информация на трети страни. Използвайки сайта, вие се съгласявате с това. Можете да научите повече за това как и защо използваме бисквитки (cookies) тук.
Безплатна доставка до офис на Еконт Експрес за поръчки над 99 лв., платени с карта!
Био вафла 'Milk Chocolate Classic' от лимец, покрита с млечен шоколад 'harmonica', 40 г х 16 броя /КУТИЯ/

Откакто направихме класическата вафла ни питате кога ще я направим шоколадова. Отне ни време да открием най-добрата пропорция и плътност на млечния шоколад, така, че да стане неустоимо вкусна, балансирано сладка и все толкова хрупкава.


Сега, след като възродихме класическата 'обикновена' вафла, връщаме славата и на тункваната вафла!


Ето я - шоколадова отвън, хрупкаво-таханова отвътре. Съдържа добавени специално подбрани пробиотични култури и пребиотични фибри /инулин от агаве/. И много млечен шоколад.


Съставки: Заливка от био млечен шоколад, кори /био пълнозърнесто брашно от лимец, био слънчогледово олио/, крем /био тръстикова захар, био кокосово масло, био слънчогледов тахан, био обезмаслено сухо мляко, био инулин от агаве/, шоколад /био какаова маса, био тръстикова захар, био какаово масло, био обезмаслено сухо мляко, био инулин от агаве/. Набухвател: сода за хляб и малко сол.


Инулинът се извлича от вид кактус. Идва от Мексико. На племената в Латинска Америка е познат от хилядолетия и е ползван по предназначение - за подслаждане. В производството на храни се използва като структурообразуваща съставка, а в чревната ни флора храни полезните бактерии.


Какво означава, че инулинът е 'пребиотик'?

Инулинът преминава през стомаха и тънкото черво без да нарушава своята цялост. Преминавайки през храносмилателния тракт инулинът създава гел, който остава несмлян и по този начин достига до дебелото черво. Там действа като естествен пребиотик и селективна хранителна среда за определен брой полезни бактерии за дебелото черво /бифидобактерии и лактобацили/.


Кои са основните суровини, от които се прави?

Корите. Изцяло и 100% лимец. Лимецът е български - традиционна зърнена култура, позната по нашите земи от хилядолетия, стар сорт. Отгледан без синтетични торове и забранени пестициди и хербициди, по методите на биологичното земеделие.

Кремът. В основата на крема на класическата вафла е слънчогледовият тахан harmonica, който дава характерния вкус.


Вкусът на тази вафла не идва от сладостта, а от качеството на избраните съставки.


ХАРАКТЕРИСТИКИ

Безглутенов ли е? Лимецът е глутенова култура, но съдържа в пъти по-малко глутен от бялото пшенично брашно.

Без млечни съставки ли е? Веган ли е? Не. В състава си има сухо мляко.

От какво е направена опаковката? Фолио.

Рециклируема ли е в София? Не. За съжаление фолиото е твърде тънко и не се рециклира у нас.

Има ли други екологични предимства? Да, всички съставки са от избрани доставчици и ферми, които работят по методите на биологичното земеделие.

Има ли нужда от специфично съхранение? Сухо и хладно, без пряка слънчева светлина.

Какъв е произходът на продукта (спрямо съставката с най-голям %)? България.

Напишете отзив

Please login or register to review

Био вафла 'Milk Chocolate Classic' от лимец, покрита с млечен шоколад 'harmonica', 40 г х 16 броя /КУТИЯ/

  • 23,50 лв.
  • Без данък: 23,50 лв.
×

При покупка на продукти за над 129,00 лв., ще получите безплатен продукт:

Тиквени семки в шоколад БЕЗ добавена захар /веган, без глутен, био/ 'Benjamissimo'