Откакто направихме класическата вафла ни питате кога ще я направим шоколадова. Отне ни време да открием най-добрата пропорция и плътност на млечния шоколад, така, че да стане неустоимо вкусна, балансирано сладка и все толкова хрупкава.
Сега, след като възродихме класическата 'обикновена' вафла, връщаме славата и на тункваната вафла!
Ето я - шоколадова отвън, хрупкаво-таханова отвътре. Съдържа добавени специално подбрани пробиотични култури и пребиотични фибри /инулин от агаве/. И много млечен шоколад.
Съставки: Заливка от био млечен шоколад, кори /био пълнозърнесто брашно от лимец, био слънчогледово олио/, крем /био тръстикова захар, био кокосово масло, био слънчогледов тахан, био обезмаслено сухо мляко, био инулин от агаве/, шоколад /био какаова маса, био тръстикова захар, био какаово масло, био обезмаслено сухо мляко, био инулин от агаве/. Набухвател: сода за хляб и малко сол.
Инулинът се извлича от вид кактус. Идва от Мексико. На племената в Латинска Америка е познат от хилядолетия и е ползван по предназначение - за подслаждане. В производството на храни се използва като структурообразуваща съставка, а в чревната ни флора храни полезните бактерии.
Какво означава, че инулинът е 'пребиотик'?
Инулинът преминава през стомаха и тънкото черво без да нарушава своята цялост. Преминавайки през храносмилателния тракт инулинът създава гел, който остава несмлян и по този начин достига до дебелото черво. Там действа като естествен пребиотик и селективна хранителна среда за определен брой полезни бактерии за дебелото черво /бифидобактерии и лактобацили/.
Кои са основните суровини, от които се прави?
Корите. Изцяло и 100% лимец. Лимецът е български - традиционна зърнена култура, позната по нашите земи от хилядолетия, стар сорт. Отгледан без синтетични торове и забранени пестициди и хербициди, по методите на биологичното земеделие.
Кремът. В основата на крема на класическата вафла е слънчогледовият тахан harmonica, който дава характерния вкус.
Вкусът на тази вафла не идва от сладостта, а от качеството на избраните съставки.
ХАРАКТЕРИСТИКИ
Безглутенов ли е? Лимецът е глутенова култура, но съдържа в пъти по-малко глутен от бялото пшенично брашно.
Без млечни съставки ли е? Веган ли е? Не. В състава си има сухо мляко.
От какво е направена опаковката? Фолио.
Рециклируема ли е в София? Не. За съжаление фолиото е твърде тънко и не се рециклира у нас.
Има ли други екологични предимства? Да, всички съставки са от избрани доставчици и ферми, които работят по методите на биологичното земеделие.
Има ли нужда от специфично съхранение? Сухо и хладно, без пряка слънчева светлина.
Какъв е произходът на продукта (спрямо съставката с най-голям %)? България.