Този сайт използва 'бисквитки' (cookies), за да ви предостави възможно най-добро потребителско изживяване. Не разкриваме събраната информация на трети страни. Използвайки сайта, вие се съгласявате с това. Можете да научите повече за това как и защо използваме бисквитки (cookies) тук.
Безплатна доставка до офис на Еконт Експрес за поръчки над 99 лв., платени с карта!
Безглутеново фиде от кафяв ориз - био /нудли, вермичели/ 'ZOYA', 200 г

Безглутенови нудъли вермичели, подходящи за приготвяне на различни азиатски ястия


Вермичели (напомнящи на нашето фиде) е традиционен тип кръгла паста, във форма подобна на спагетите. В сравнение със спагетите, в англоговорящите региони вермичелите обикновено са значително по-тънки, докато в Италия е точно обратното, диаметърът на този вид паста обикновено е по-голям. Формата, в която се продават вермичели също може значително да варира: навити на кълба, счупени на малки парченца/лентички, или на дълги ленти като спагети (основно в Италия). Относно състава, вермичели обикновено се приготвя от пшеница; пшеница, мляко и яйца или в различни безглутенови варианти, традиционни за азиатската кухня. Нашият вариант от пълнозърнест, кафяв ориз е вкусна, безглутенова опция с нисък гликемичен индекс.


Произходът на вермичели е от Campania, Италия, но този вид паста е възприет и в други страни: в Близкия изток и Източна Африка най-често срещаната употреба на вермичели е в комбинация с ориз - фидето се запържва в олио или масло до покафеняване, след което се добавя ориз и вода. Овкусява се с традиционни подправки и ядки, като това е една от най-популярните рецепти за ориз в Египет. В Сомалия, Йемен и Етиопия вермичели се приготвя под формата на десерт - фидето запържва в масло докато леко покафенее, след което се добавя вода, захар и кардамон, докато леко омекне (подобна рецепта съществува и в Индия, но се използва мляко, вместо вода). В Испания и Португалия този вид паста обикновено се отнася до десерт, подобен на нашето мляко с ориз, но заменящ ориза с вермичели, и овкусен с типична украса от канела. В други части от Европа вермичели се отнася към фидето, което най-често се употребява в супи.


Начин на употреба на Вермичели от кафяв ориз - био:

Сложете нудълите в тенджера с почти завряла вода, оставете да заври и намалете до средна температура. Оставете за 4-5 минути, отцедете и охладете със студена вода.


Хранителна стойност за 100 g:

Енергийна стойност 1472.76 kJ / 352 kcal
Мазнини 1.41 g,
от които наситени 1.31 g
Въглехидрати 76.9 g,
от които захари 0 g
Белтъчини 7.87 g
Сол 0.3 g


Съставки:

Оризово нишесте от кафяв ориз* (99.7%), сол (0.3%).

* От биологично земеделие
200 г

Напишете отзив

Please login or register to review

Безглутеново фиде от кафяв ориз - био /нудли, вермичели/ 'ZOYA', 200 г

  • 5,85 лв.
  • Без данък: 5,85 лв.