Свежо като горска боровинка в лятна утрин, това смути ще ви изстреля и в най-лудия ви ден с антиоксидантен заряд. Съдържа цялото лятно ухание на българска гора с боровинки, къпини и малини.
Какво има вътре:
12 малини
20 боровинки
1 ябълка
20 къпини
1/5 ананас
1/4 банан
капки лимон
ХРАНИТЕЛНА СТОЙНОСТ
Енергийна стойност kJ/kCal 234/55
Мазнини г 0.25
– от които наситени мастни киселини г 0.01
Въглехидрати г 11.2
– от които захари г 10.5
Белтъци г 0.5
Сол г 0.0
Влакнини г 1.9
* Продуктът съдържа естествени захари!
_____
ТЕХНОЛОГИЯ
Използваме метода на студено пресоване за добиване на пюре и сок едновременно. С помощта на различни комбинации от пресоващи шнекове и сита, може да произведем пюре и сок от различни плодове и зеленчуци. Така извличаме максимално полезните вещества на целите плодове - фибри и витамини.
ИНОВАЦИЯ
Целият производствен процес от извличането на сока/пюрето във вакуумна камера до бутилирането се случва при неоксидационни условия. Това позволява получаването на сокове и пюрета със значително по-високо съдържание на полифеноли /антиоксиданти/ и запазва максимално вкуса и хранителните качества.
_____
Защо да ядем плодове или пием смути след като съдържат захар?
Защото тази захар или фруктоза е естествена и добра за теб в умерени количества. Като ядеш плодове или пиеш смути, ти си набавяш много витамини, фибри, минерали и антиоксиданти. Още повече в плодовете няма сол и наситени мазнини.
Плодовете са вкусни и са много по-добра алтернатива от други сладки преработени храни, които могат да дават много концентрирана захар и калории без хранителна стойност.
Какво е щадяща пастьоризация и как влияе?
Щадящата пастьоризация, за разлика от стандартната, представлява минимална топплинна обработка, която цели да убие само вредните бактерии. Нужна е, за да направи смутитата безопасни за консумация и е доказано, че запазва максимално вкуса и хранителните качества в рамките на предписания срок на съхранение при хладилни условия.
Суровите смутита по-препоръчителни ли са от тези, които са минали някаква топлинна обработка, включително щадяща пастьоризация?
Да, те имат своето предимства по отношение съдържанието на витамин C, ако бъдат направени и изпити на момента и не се застояват в хладилника, в противен случай витамин C също намалява. По отношение съдържанието на останалите витамини и други биологични активни вещества щадящата пастьоризация не оказва съществено влияние. Освен това щадящата пастьоризация унищожава вредните бактерии, което прави продукта подходящ за консумация от хора с чувствителни стомаси, малки деца и бременни.
По-полезно ли е да се ядат плодове вместо да се пият?
Да - в соковете има по-малко фибри, отколкото ако изядете един цял плод. Но смутитата на Frudada освен свеж сок съдържат и пюре, което ги прави богати на фибри. В 100 мл от нашето смути 'Малини и боровинки' фибрите са 1.9 г, което е сравнимо с фибрите в един банан или портокал /около 2 г/.
Смутитата са добър начин да увеличиш приема на плодове и зеленчуци по един вкусен и лесен начин!