Този сайт използва 'бисквитки' (cookies), за да ви предостави възможно най-добро потребителско изживяване. Не разкриваме събраната информация на трети страни. Използвайки сайта, вие се съгласявате с това. Можете да научите повече за това как и защо използваме бисквитки (cookies) тук.

ROCAO - първият български суров шоколад без захар

11.04.2015 0 Коментари Здравословно хранене,Полезна информация,

Алелуя! Ето че след като ГАЙО Шоколад създадоха и наложиха своя единствен до момента у нас занаятчийски шоколад сме свидетели и на първия изцяло суров шоколадов бар.

 

rocao-bulgarski-surov-shokolad-bez-zahar-s-agave-superhrani-criollo.jpg

В основите на идеята е създаването на шоколадов продукт от ново поколение. Студеното пресоване на какаовите зърна или буквално смилането им без никаква термична обработка отговарят именно на това изискване към вкуса - едно напълно ново изживяване за сетивата /’A New Experience of Chocolate’/. Крехкото тяло и нежен, богат какаов вкус са запомнящи се усещания, които ще останат в съзнанието ви дълго, след като сте опитали и последното парче ROCAO.

 

Впрочем, името ROCAO e естествено продължение на технологията за приготвяне на този шоколад - микс от английските думи за суров /raw, произнася се 'роу'/ и cacao.

 

Още една стъпка напред е фактът, че в този суров шоколад няма захар. Точно така - нито бяла, нито кафява, нито каквато и да е друга бърза захар. Основоположниците на този продукт залагат на друг, добре познат подсладител - студено пресования сироп от агаве. Да! Това превръща шоколада в изцяло растителен продукт, подходящ за вегани, поради липсата на мляко и пчелен мед. Всъщност го прави подходящ дори и за суровояди :)

 

rocao-bulgarski-surov-shokolad-bez-zahar-s-agave-superhrani-criollo-beans-2.jpg

Последният интересен факт за ROCAO, а може би първи по важност, е използваният сорт какао - Criollo beans. За Криоло се казва, че се използва само в 1% от шоколадите по света. С него работят единствено истински занаятчийски шоколатиерници, шоколади ръчна изработка или такива с особено отношение към какаото. Не по-малко важен е фактът, че какаото, което влагат в ROCAO се отглежда при условията на Fair Trade - работниците в плантациите, истинските производители, получават честно възнагражденията за труда си.

 

rocao-bulgarski-surov-shokolad-bez-zahar-s-agave-superhrani-criollo-beans-3.jpg

И така, най-накрая можем да кажем, че в България имаме първия суров шоколад без захар, направен от възможно най-качествното какао на света.

Това обаче не е всичко. Гамата ROCAO включва 4 вида - три със сушени плодове /суперхрани/ и какаово съдържание 67% и един чист черен шоколад с дори по-високо:

1. ROCAO с годжи бери, кашу и портокалово масло,

2. ROCAO с конопено семе и банани,

3. ROCAO с бяла черница и лукума /естествено сладък тропически плод, подобен на папаята/,

4. ROCAO без сушени плодове, но с парченца какаови зърна и единствения със съдържание на какао над 67%.

 

rocao-bulgarski-surov-shokolad-bez-zahar-s-agave-superhrani-criollo-beans-4.jpg

Тук думите свършват. Време е да направите стъпката и да опитате 'The new experience of chocolate', както самите хора зад проекта ROCAO казват. Приятно пътешествие със затворени очи!

 

rocao-bulgarski-surov-shokolad-bez-zahar-s-agave-superhrani-criollo-beans-5.jpg

 

Остави коментар