Този сайт използва 'бисквитки' (cookies), за да ви предостави възможно най-добро потребителско изживяване. Не разкриваме събраната информация на трети страни. Използвайки сайта, вие се съгласявате с това. Можете да научите повече за това как и защо използваме бисквитки (cookies) тук.
НОВО: безплатна доставка до избран офис на Еконт за поръчки над 99 лв., платени с карта!
Масло от карите /био/, студено пресовано 'Zoya Goes Pretty', 60 г

Нерафинираното студено пресовано масло от карите се извлича от ядката на африканското дърво ший. Има плътен ядков аромат, светложълт цвят и естествено твърда консистенция. Чудесно средство за овлажняване, подхранване и омекотяване на кожата. Облекчава раздразнените участъци. Подходящо за суха, зряла и чувствителна кожа. 


Чистото масло от ший е богато на витамини А, Е и F. Използвани са ядките на диви дървета, а маслото се извлича, без да се използва хексан или други химикали, не е избелвано или ароматизирано. Без консерванти, оцветяващи агенти или добавки. Цветът на чистото масло от карите може да е различен в различните партиди или в различните периоди на годината - от светло до бледо или наситено златножълто. Заради липсата на химикали в него, маслото е с ядков аромат.


За кожата /лице и тяло/:

Маслото от шеа изключително силно подхранва кожата с витамини А, Е и F. Те помагат за поддържане на кожата и здрава. Те са особено полезни за увредена от слънцето кожа. Помагат за предотвратяване на преждевременни бръчки

Витамин Е успокоява груба, суха или напукана кожа и помага да се омекоти суха или изтощена коса. Лесно прониква в кожата, което позволява на кожата да диша и не запушва порите. Маслото от шеа има високо ниво на канелена киселина, естествена слънчева защита. Така че това осигурява известна степен на защита от слънцето.

За косата:

Маслото от шеа трайно хидратира сухата или увредена коса. Напълно се абсорбира в кожата на главата. Подходящо е за сух или увреден скалп /лющене, обриви, сърбеж от сухота и други/. Благоприятно въздейства при третирана или топлинно обработена коса.
Маслото от карите /шеа, ший/ попива бързо и не оставя следи. Възстановява елестичността на кожата и възстановява блясъка на изтощената коса.


Нерафинираното масло от карите има много приложения - за омекотяване на суха кожа, напукана или кожа със слънчеви изгаряния, предпазва от бръчки, използва се за третиране на стрии, екземи, малки ранички, за балсам за коса, ухапвания от насекоми, артрит, болки в мускулите, изгаряния, гъбични инфекции. В някои изследвания е показано, че маслото от карите предпазва от вредните UV лъчи. Топи се при около 40˚С. Отначало е малко твърдо, но след като го разтъркате между ръцете, бързо омеква.


Състав /INCI/:

*Butyrospermum parkii butter /Био студено пресовано масло от карите/.


Внимание: Никога не разтопявайте маслото от карите в микровълнова печка, защото така се унищожават ценните съставки. Можете да разтопите на водна баня, като го сложите в друг съд с вода.


Забележка: Маслото от карите /shea butter/ съдържа вещество, подобно на латекса, затова може да предизвика алергична  реакция при хора, чувствителни към латекс.


Веган. Продуктът не е тестван върху животни.


Начин на употреба:

Може да се използва в грижата за косата, като балсам за устни или като успокояващ лосион след излагане на слънце. Използвайте маслото от карите чисто или в комбинация с други масла, като жожоба, какао, малина, кокос, сусам и др. Ако ви се струва твърдо можете да разтопите на водна баня и да нанесете върху влажна кожа. Добавете малко жожоба и ще получите по-мека смес, която се разнася по-лесно върху кожата (80% карите и 20% жожоба). Ако добавите масло от какао, ще си направите ароматна шоколадова смес, но консистенцията ще е по-твърда. Ако желаете продукт за тяло с екзотичен аромат, можете да смесите карите с кокосово масло и да добавите няколко капки етерични масло от иланг-иланг.

Напишете отзив

Please login or register to review

Масло от карите /био/, студено пресовано 'Zoya Goes Pretty', 60 г

  • 7,25 лв.
  • Без данък: 7,25 лв.