Живият шоколад 'Christov Bio' е ръчно изработен от сурово био какао и суров билков пчелен мед без добавянето на захар.
През целия производствен процес температурата на топлинната обработка е контролирана до 45°C, така всички витамини, антиоксиданти и ферменти в продуктите са запазени и могат да бъдат усвоени от организма на човек.
Суровите какао зърна са най-богатият източник на антиоксиданти в природата. Антиоксидантите неутрализират действието на свободните радикали и по този начин забавят стареенето на организма в следствие на оксидативния стрес.
Живият шоколад дава много енергия и е подходящ за хора, занимаващи се с интелектуален труд или активен начин на живот.
Съставки: 60% какао зърна сорт Криоло*; билков мед; череши 2,5%; какаово масло*
* сурови Био съставки
Всички продукти са пречистени посредством студена пастьоризация.
Количество: 2 индивидуално опаковани блокчета x 43 г в обща кутия /86 г/, за които са използвани общо 43 зърна какао.
//
'Christov RAW Chocolate' е Любомир Христов и семейството му. Произвеждат жив шоколад от есента на 2016 г. в цех за производство на шоколад, шоколадови и сладкарски изделия, разположоен в с. Дойренци, област Ловеч.
За направата на жив шоколад използват био сертифицирано в ЕС сурово какао /основно сорт Криоло/, което сами внасят в България и био сертифициран билков пчелен мед /полифлора/ от района на Лудогорието - ферма 'Амброзия'.