Най-накрая! Първият занаятчийски шоколад, направен в България с добавена истинска черноморска сол!
Този фин млечен поколад е покрит с фини кристалчета тероарна 'Fleur de Sel' от Атанасовско езеро край Бургас.
Интересното за нея е, че тя не се подлага на никакво рафиниране, натурална чиста, а вкусът и ароматът й се определя от минералния състав на морската вода.
Защо се гордеем толкова с природните ресурси на този резерват?
Атанасовското езеро е:
Най-богатото на птици място в България: тук се срещат 333 от всички 420 вида наши птици;
Мястото с най-много видове птици /126 вида или 81,3%/ от Червената книга на България;
Мястото с най-голямата концентрация на реещи се мигриращи птици в Европа и на Балканския полуостров;
Мястото с най-голям добив на морска сол в България и най-голямото находище на лечебна кал в България;
Място, където се провежда най-старата природозащитна бригада в България /от 1988-ма година/.
Добре познаваме стила на пловдивските Мария и Венсан ГАЙО - сами избират какаовите зърна, пекат ги и ги мелят на каменна мелница до получаване на готовата фина какаова паста, като добавят чиста нерафинирана тръстикова захар.
Този път можем да опитаме едно истинско гастрономическо изживяване - легендарната морска сол, свръхбогата по минерален състав - бива майсторски включена върху нежното блокче класен млечен шоколад. Добавят и малко ванилия за разкош.
Атанасовско езеро е най-богатото на птици място в България и най-голямата крайбрежна лагуна. Всяка зима то е подслон за стотици хиляди гъски и патици.
7% от стойността на този шоколад директно подпомагат опазването му като защитена местност и резерват /кауза/.
Благодарим ви!
Състав: Нерафинирана захар, какаово масло, какаови зърна, обезмаслено сухо мляко, черноморска сол 1%, ванилия