Спомняш ли си вкуса на ядогово кремче от детството?
Рецептата се състои само от няколко съставки, не съдържа глутен и изкуствени овкусители. Ядоговите вкус и аромат са резултат от добавени ягоди на прах, което прави продуктът напълно натурален и перфектен за малки и големи любители на десерти. Сместа е неподсладена, което ти дава право да избираш сам какъв подсладител да избереш. Можеш да избираш между сироп агаве, кокосова захар, еритритол, захар мусковадо, фурми на прах и много други.
Начин на приготвяне на 1 порция (10g):
1 супена лъжица от сместа за пудинг (10g)
150ml течност по избор (мляко, растителна напитка или вода) за лека кремообразна текстура
подсладител по избор (сироп агаве, кокосова захар, еритритол, захар мусковадо, фурми на прах и много други)
Изсипете около 20ml от течността в купа и добавете сместа за пудинг. Разбъркайте добре докато сместа за пудинг се разтвори в течността.
Изсипете останалата течност в тенджера и добавете желаното количество подсладител. Сложете тенджерата на предварително загрят котлон и бъркайте докато течността заври и подсладителят се разтвори.
Намалете котлона на слаб огън. Добавете разтворената смес на тънка струя към загрятата течност и бъркайте енергично до сгъстяване.
Изсипете готовия пудинг в десертна купа и го консумирайте топъл или охладен. Може да го използвате и за приготвянето на домашна торта.
Съставки: царевично нишесте*, ягоди на прах* (4%), сол.
*от биологично земеделие.
Средни хранителни стойности за 100g:
Енергийна стойност в kJ: 1489,68
Енергийна стойност в kcal: 351
Мазнини в g: 0,48
от които наситени мастни киселини в g: 0,4
Въглехидрати в g: 85,04
от които Захари в g: 1,67
Влакнини в g: 2,94
Белтъци в g: 0,16
Сол в g : 0,03