СЪСТАВ НА ХРАНИТЕЛНАТА ДОБАВКА:
1. Смлян изсушен плод от българска диворастяща шипка /Rosa canina L./ - 62 - 64 %, съдържащ:
- смляна люспа /изсушената месеста част на плода шипка/ - 58 - 60 % от целия плод
- смлени семена - 40 – 42 % от целия плод
2. Ситно смлян лют червен пипер /Capsicum annuum L. and Capsicum longum L./ - 36 - 38 %
ПОЛЕЗНИ КАЧЕСТВА:
Натуралните растителни продукти, съдържащи се в хранителната добавка, са екологично чисти, нерафинирани и не съдържат химически разтворители, захари, изкуствени оцветители, ароматизатори и консерванти.
ДЕЙСТВИЕ НА ХРАНИТЕЛНАТА ДОБАВКА
СЪСТАВ НА ШИПКАТА
Плодовете на диворастящата шипка /Rosa canina L./ съдържат голямо количество изключително ценни за човешкия организъм биологично активни вещества и микроелементи.
В люспата са концентрирани:
1. ВИТАМИНИ - витамин А, В1, В2, В6, С /до 900-1200 мкг/, РР, бета каротен, ниацин.
2.ФЛАВОНОИДИ- апигенин, куерцетин, тритерпеноиди, танини, каротеноиди – лутеин, заексантин, рубиксантин, ликопен и др.
3. МИКРОЕЛЕМЕНТИ: натрий, калий, калций, магнезий, фосфор, желязо, мед, цинк, йод, манган, хром, селен и др.
В семките се съдържат:
1. Шипково масло /6-8 %/, което е единственото растително масло, съдържащо в суров вид уникалния здравословен комплекс от: натурален витамин А /транс-ретиноева киселина – до 5 мкг/100гр.масло/ и натуралните растителни мастни киселини: Омега-3 и Омега-6 /двете общо около 78-83%/, както и други мастни киселини. Основният компонент на шипковото масло са незаменимите мастни киселини Омега-3 и Омега-6, които заедно участват в биохимичния синтез на специфични молекули, чието действие обхваща функционирането на имунната и нервната система, както и комуникацията между клетките в тъкани с нарушена цялост /рани, възпаления, изгаряния и пр./.
2. Галактолипиди и полифенолни съединения
Галактолипидите оказват силно въздействие при ставни заболявания като инхибират произвеждането на възпалителния медиатор и имат хондрозащитен ефект при артритни болки и остеоартрит. Изключително важен е галактолипидът ГОПО /гликозид моноглицерол и гликозид диглицерол/, който има силно изразени противовъзпалителни свойства. Той се образува в плодовете на шипката и играе важна роля в поддържане здравето на ставите и ставната тъкан.
СЪСТАВ НА ЛЮТИЯ ЧЕРВЕН ПИПЕР
В лютия червен пипер се съдържат:
1. ВИТАМИНИ: А, В1, B2, B5, B6, С, E, K, PP, бетакаротен, флавоноиди, холин
2. МИКРОЕЛЕМЕНТИ: мед, цинк, желязо, селен, манган, фосфор, калий, натрий, калций
3. КАПСАИЦИН /химично наименование на 8-метил-М-ванилил-6-ноненамид/ - активен компонент на лютите чушки от сорт 'Кайен' на семейство Капсикум и получения от тях ситно смлян лют червен пипер.
Лютият червен пипер, съдържащ капсаицин, има уникални качества:
1.Това е най-добрият очистител и активатор на сърдечно-съдовата система и микроциркулацията на кръвта. Той разширява или стеснява кръвоносните съдове в зависимост от полезната за организма конкретна необходимост – т.е. той прави точно това, от което се нуждае организма. Разширяването на кръвоносните съдове, особено в периферията, води до рязко подобряване кръвоснабдяването в капилярната мрежа и силно повишаване на имуновъзстановителната дейност на организма.
2. Капсаицинът предпазва лигавицата на стомаха като ефективно инхибира секрецията на солна киселина и стимулира секрецията на слуз и притока на кръв към стомашната лигавица /превенция и лечение на язви/.
3. Той е мощно мощно противовъзпалително средство.
4. Капсаицинът облекчава болки в ставите при остеоартрит и ревматоиден артрит, мускулни и постоперативни болки, диабетна невропатия.
5. Мощен антиоксидант, защитавайки човешките клетки от вредните свободни радикали.
6. Капсаицинът предизвиква отделянето на ендорфини в главния мозък.
7. Капсаицинът предизвиква умъртвяване на раковите клетки чрез атакуване на техните клетъчни структури без да се увреждат съседните здрави клетки.
8. Капсаицинът предизвиква ускоряване на метаболитните процеси и подтиска апетита, с което се постига намаляване на телесното тегло.
ПОЛЕЗНИ ЕФЕКТИ
Хранителната добавка 'ШИПКА 3+' е предназначена за благоприятен ефект върху:
1. ИМУННАТА СИСТЕМА;
2. СЪРДЕЧНО-СЪДОВАТА СИСТЕМА;
3. КОСТНО-СТАВНАТА СИСТЕМА;
4.ХРАНОСМИЛАТЕЛНАТА СИСТЕМА;
5. ГЛАВНИЯ МОЗЪК
6. АНТИОКСИДНИТЕ ЗАЩИТНИ ФУНКЦИИ НА ОРГАНИЗМА;
7. САМОЗАЩИТАТА НА ОРГАНИЗМА СРЕЩУ ПОЯВАТА И УНИЩОЖАВАНЕТО НА РАКОВИ КЛЕТКИ;
8. ПРОТИВОВЪЗПАЛИТЕЛЕН ЕФЕКТ ПРИ АРТРИТ, ОСТЕОАРТРИТ, РЕВМАТИЗЪМ, СТАВНИ, МУСКУЛНИ И ДРУГИ БОЛКИ;
9. МЕТАБОЛИТНИТЕ ПРОЦЕСИ И ПОДДЪРЖАНЕ НА НОРМАЛНО ТЕЛЕСНО ТЕГЛО /ПРИ СТРЕМЕЖ ЗА ОТСЛАБВАНЕ/.
ЗАЩО СЕ ПРЕПОРЪЧВА ХРАНИТЕЛНАТА ДОБАВКА
Комбинацията от основните съставки на растителната хранителната добавка спомага за МОЩНО АКТИВИРАНЕ НА ОСНОВНИТЕ СИСТЕМИ НА ОРГАНИЗМА /ИМУННА, СЪРДЕЧНО-СЪДОВА, КОСТНО-СТАВНА, ХРАНОСМИЛАТЕЛНА И ДР./ С ЦЕЛ ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА РЕДИЦА БИОХИМИЧНИ ДИСБАЛАНСИ, ЗДРАВОСЛОВНО ПРОФИЛАКТИРАНЕ НА ОРГАНИЗМА И ПОДДЪРЖАНЕТО МУ В СЪСТОЯНИЕ НА ОТЛИЧНО БИОХИМИЧНО И ПСИХИЧНО ЗДРАВЕ.
НАЧИН НА УПОТРЕБА
Препоръчителна доза за дневен прием :
По 2 капсула 2 пъти дневно – сутрин и вечер по време на хранене.
В дневната доза /4 капсули х 400 mg/ от 'Шипка 3+' се съдържат:
248 -256 mg смлян плод от шипка и 144-152 mg ситно смлян лют червен пипер
Една капсула съдържа макс.0.456 mg капсаицин / една опаковка съдържа макс.36.46 mg капсаицин
Нетно количество: една капсула - 400 mg / eдна опаковка от 75 ml - 32 g
Да не се превишава препоръчителната доза! Не заменя разнообразното хранене!
Да не се употребява от бременни и кърмещи жени!
Съхранение: на тъмно и проветриво при температура под 25С, на място недостъпно за малки деца!