Суровият шоколад на Surovital с череши и акай е шоколад, изработен от сурови, непечени какаови зърна, съчетани с череши и плодове от акай. Деликатността на избраните какаови зърна ви позволява да се насладите на шоколада с най-благородния вкус. Плодовете от акай благоприятстват отслабването, подмладяват и укрепват организма. Комбинирането им с череши в един шоколадов бар го превръща в истински дар за организма ни с важните антиоксиданти и минерали.
Здравословна версия на шоколад, който запазва свойствата на суровите какаови зърна, суровата захар от кокосовата палма, без подобрители или изкуствени оцветители.
Суровият шоколад
Суровият шоколад на Surovital не съдържа мляко на прах, оцветители и други ненужни и вредни вещества. От друга страна той е богат на минерални компоненти, ценни за здравето. Състои се от непечени какаови зърна, какаово масло и кокосова захар. По време на производствения процес суровият шоколад не е подложен на висока температура.
Температурата при приготвяне на шоколада не надвишава 45 градуса, така че запазва многобройни ценни свойства. Магнезият е най-важният компонент, съдържащ се в суровия шоколад, като той помага да се противодейства на стреса. Богат е на фосфор, т.нар. "козметичен елемент", който благоприятно влияе върху кожата, косата и ноктите. Също така има антиоксидантни свойства, които забавят процеса на стареене и укрепват имунната система. Той допринася за подобряване на настроението и повишава концентрацията.
Състав: сурови какаови зърна*, захар от цветове на кокос*, какаова мазнина*, БАДЕМИ* (9%), бяла черница* (2,8%), мляно кафе* (0,5%), съдържание на какаото 55%.
*от контролирано био производство
50 г
Хранителни стойности за 100g
Енергийна стойност 2476 kJ/597 kcal
Мазнини 45g
- от които наситени мастни киселини 26g
Въглехидрати 36g
- от които захари 34g
Белтъци 7g
Сол 0,2g
Влакнини 7g
За компанията Surovital
Surovital e първата компания в Полша, която създава своите продукти на базата на суров шоколад от екологичното земеделие.
Шоколадовите барове COCOA са изработени от непечени какаови зърна, които запазват всичките си свойства, докато се подготвят по този уникален начин.
В плодовете, покрити с шоколад, създателите използват супер храни, произведени от екологично земеделие. Приготвянето на суров шоколад се извършва в малка фабрика в Полша, сертифицирана за биологичното земеделие.
Всички суровини, които използват във фабриката на Surovital идват директно от земеделски стопани или земеделски кооперации, ангажирани в биологичното земеделие, потвърдени чрез множество сертификати, включително сертификати за биологично земеделие, издадени от Европейския съюз.