Съдържание: монокалциев фосфат, царевично нишесте*, натриев бикарбонат.
* от контролирано биологично производство.
Сертифициращ орган: Coeliac UK, Kosher, GB-ORG-05
НЕ СЪДЪРЖА ГЛУТЕН
Буквално преведено от немски език бакпулвер (backpulver) означава прах за печене (бак - печене, пулвер - прах).
Използва се като набухвател в приготвянето на торти, бисквити, кифли, сладкиши и т.н.
За разлика от маята, при която става въпрос за ферментация на живи микроорганизми, бакпулверът действа на база само химични реакции.
За приготвяне на пухкаво брашно: Добавете 2 с.л. бакпулвер към 100 г обикновено брашно и разбъркайте добре.
Като семеен бизнес Doves Farm смила брашна от органични и наследствени култури, както и редица естествено безглутенови брашна, откакто са основани. Те изработват бисквити от пълнозърнестото брашно и също така отново въведоха някои от изгубените древни зърна на Обединеното кралство обратно на почвите й. Първо беше ръж, след това спелта, а скоро след това лимец и емер. Днес ние продължаваме да бъдем водени от първоначалната си мисия да правим качествено органично брашно с внимание, а резултатът е гама от уникални, отличителни и надеждни брашна, които правят домашното печене радост.