Брашното от зелен грах е изключително хранително брашно с приятен вкус, което може да се използва като устойчив заместител без глутен в рецепти за печене и готвене. Граховото брашно има високо съдържание на протеини и фибри и помага да се повиши хранителната стойност на много рецепти, без да има голямо влияние върху вкуса, аромата или кръвната захар.
Естествен източник е на растителен протеин и множество минерали като калций, натрий, желязо, цинк, селен, калий и фосфор. Ниският калориен прием и почти липсата на мазнини го правят повече от препоръчителна храна за отслабване. Основните свойства на това брашно са високото съдържание на протеин, тъй като е брашно от бобови растения, и има малко мазнини, което го прави много здравословен продукт, който да имате в кухнята си и да го включвате във вашите рецепти.
Начин на използване:
Препоръчително е да се използва за всякакви рецепти, както сладки, така и солени. Може да се използва както за печене, така също и като сгъстител за супи и кремове.