Зърнена закуска от разпукана био киноа
Малки вкусни хрупкави разпукани зрънца киноа. Пуканките от киноа добавят лека свежа текстура и хрупкавост към почти всяка храна. Залейте с мляко или сок и се насладете на питателна зърнена закуска - самостоятелно или в комбинация с други зърнени. Поръсете нарязани плодове или сладолед.
Начин на употреба:
може да се консумират самостоятелно или като добавка в салати, супи, печени зеленчуци или мюсли.
РЕЦЕПТА ЗА ГРАНОЛА С ПУКАНКИ ОТ КИНОА
Какво е необходимо?
1 ч.ч. овесени ядки
1 ч.ч.чаша пуканки от киноа
2 ч.ч. сурови бадеми (натрошени)
1 с.л. кокосова захар
щипка морска сол
4 с. л. кокосово масло
1/4 ч.ч. кленов сироп (сироп от агаве)
Смесете всички сухи съставки в купа. Кокосовото масло и кленовият сироп се загряват на умерен огън за 2-3 минути, като разбърквате. Добавете сухите съставки. Изсипете сместа равномерно върху лист за печене. Печете на 170⁰С 20 мин от едната страна и още 5-10 мин от другата страна. Оставете да се охлади.
Съставки:
киноа, биологично земеделие.
Може да съдържа следи от глутен и зърнени храни.
Хранителна стойност за 100 g:
Енергийна стойност - 1597kJ/378kcal
Мазнини - 4.70 g,
от които наситени - 0.80 g
Въглехидрати - 71.60 g,
от които захари - 1.40 g
Фибри - 4.70 g
Белтъчини - 9.90 g
Сол - 0.010 g
150 г