Този сайт използва 'бисквитки' (cookies), за да ви предостави възможно най-добро потребителско изживяване. Не разкриваме събраната информация на трети страни. Използвайки сайта, вие се съгласявате с това. Можете да научите повече за това как и защо използваме бисквитки (cookies) тук.
Безплатна доставка до офис на Еконт Експрес за поръчки над 99 лв., платени с карта!
Пшенични трици - био /източник на фибри с малко мазнини/ ZOYA, 200 г

Пшенични трици, био земеделие


Повечето зърнени култури имат твърда външна обвивка – когато започнат да се обработват, тя се премахва – именно това са триците. Въпреки че са остатъчен продукт при меленето на брашно, пшеничните трици имат богат хранителен профил.  Може би най-характерното за тях е, че доставят незаменими мастни киселини и неразтворими фибри – целулоза, хемицелулоза и лигнин. Освен че облекчават в случаи на констипация, допринасят за чувството на ситост. Това е така, защото абсорбират вода и увеличават размера си, щом попаднат в храносмилателния тракт.


Начин на употреба:

Чудесен източник на фибри и с ниско съдържание на мазнини, триците могат да се консумират със сладки и солени храни както сурови, така и в печива.
Поръсете върху салата, добавете 1-2 с.л. към мюсли или комбинирайте с овесени ядки и сушени плодове, за да направите своя сутрешна закуска. Обогатете печива като хляб, палачинки, бисквити с няколко лъжици пшенични трици. Могат да заместят 1/3 от брашното в повечето рецепти.


Съставки:

Био пшенични трици.


Хранителна информация за 100 г:

Енергийна стойност: 1100kJ/262kcal
Мазнини - 4 г,
от които наситени - 0.6 г;
Въглехидрати - 18 г,
от които захари - 0.5 г;
Фибри - 43 г.
Белтъчини - 17 г;
Сол - 0.01 г.


Съхранявайте на сухо и хладно място. След отваряне приберете съдържанието в добре затворен съд.

150 г


Напишете отзив

Please login or register to review

Пшенични трици - био /източник на фибри с малко мазнини/ ZOYA, 200 г

  • 3,05 лв.
  • Без данък: 3,05 лв.
×

При покупка на продукти за над 135,00 лв., ще получите безплатен продукт:

24 сезонни веган рецепти 'ПРОЛЕТ' от Михаела Белорешка