Този сайт използва 'бисквитки' (cookies), за да ви предостави възможно най-добро потребителско изживяване. Не разкриваме събраната информация на трети страни. Използвайки сайта, вие се съгласявате с това. Можете да научите повече за това как и защо използваме бисквитки (cookies) тук.
Безплатна доставка до офис на Еконт Експрес за поръчки над 99 лв., платени с карта!
Микс за безглутенов хляб с коричка - био BioVegan, 500 г

Готов микс за квасен хляб без глутен


Със сместа за печене "My Crusty Bread" можете лесно да приготвите свой собствен вкусен хляб у дома с невероятна хрупкава коричка – био, веган и без глутен. Особено любителите на хляба с квас ще се влюбят в лесното приготвяне на овесената закваска на тази смес за печене.

Ароматна коричка и фина комбинация от подправки като кориандър, копър, анасон и кимион създават специален вкус. Нещо повече, хрупкавият резултат е идеален източник на фибри благодарение на внимателно подбраните био съставки. От 500г микс се получава приблизително 820г хляб.


Начин на употреба на Микс за безглутенов хляб с коричка - био:

Ще имате нужда от:

450 мл вода
3 супени лъжици (30 мл) оцет* (напр. ябълков оцет)
Ръчен миксер с кука за тесто
Стъргалка за тесто


* Добавянето на оцет служи само за запазване на хляба свеж за по-дълго. Миризмата и вкусът на оцета се разсейват по време на печенето.


1. Загрейте фурната до 250 °C с циркулираща топлина или горна/долна топлина и поставете подходящ за фурна съд, пълен с вода във фурната. Поставете вашата смес за хляб с вода и оцет в купа за смесване и разбъркайте за кратко с ръчен миксер и кука за тесто, докато се оформи гладко тесто (макс. 1 до 2 минути). Не месете твърде дълго!

2. Внимателно избутайте тестото от всички страни, използвайки подходяща стъргалка и го оставете в купата за 15 минути, докато фурната се загрее добре. Обърнете тестото от купата, без да го месите (използвайте стъргалката отново, ако е необходимо) върху тава, покрита с хартия за печене. Не месете тестото! Грапавата повърхност придава на хляба селски хрупкав вид след изпичане.

Съвет: Нарежете хляба на дълбочина 2-3 см (например във формата на кръст).

3. Поръсете своя хрупкав хляб обилно с брашно и го изпечете в предварително загрята фурна на 250 °C с циркулираща топлина за 10 минути и след това за 45 минути на 220 °C, или при 250 °C горна/долна топлина за 55 минути.

4. Насладете се на хрупкав хляб, след като е изстинал малко на решетката.


Хранителна стойност за 100 g:

Енергийна стойност - 912kj / 216kcal
Мазнини - 1,9 g,
Въглехидрати - 43 g,
от които захари - 0,8 g
Фибри - 3,6 g
Белтъчини - 4,9 g
Сол - 1,4 g


Съставки:

Овесено пълнозърнесто брашно* (без глутен), пълнозърнесто оризово брашно*, царевично нишесте*, царевично брашно*, нишесте от тапиока*, пълнозърнесто брашно от елда*, овесена закваска на прах* (без глутен), протеин от ленено семе*, картофено нишесте*, сол, люспи от псилиум*, оризов сироп*, подкислител: калиев тартарат; набухвател: натриев хидроген карбонат; подправки* (кориандър*, копър*, анасон*, кимион*).

* От контролирано биологично земеделие


Може да съдържа следи от соя, целина, горчица, сусам, лупина и ядки.

500 г

Напишете отзив

Please login or register to review

Микс за безглутенов хляб с коричка - био BioVegan, 500 г

  • 9,85 лв.
  • Без данък: 9,85 лв.
×

При покупка на продукти за над 149,00 лв., ще получите безплатен продукт:

Слънчогледов протеин на прах от България - био 'biond', 200 г