Този сайт използва 'бисквитки' (cookies), за да ви предостави възможно най-добро потребителско изживяване. Не разкриваме събраната информация на трети страни. Използвайки сайта, вие се съгласявате с това. Можете да научите повече за това как и защо използваме бисквитки (cookies) тук.
Безплатна доставка до офис на Еконт Експрес за поръчки над 99 лв., платени с карта!
Бял шоколад с кардамон и морска сол от Атанасовско езеро /веган/ 'Salt Lake Chocolate'

Представяме ви първата серия български шоколади с фини крастали сурова морска сол /Fleur de Sel/ от Атанасовко езеро до гр. Бургас.


Веган
Био съставки
С кокосова захар
Естествено богати на минерали
Без соя
Без глутен
С природозащитна кауза


Цвете на солта е най-ценният вид морска сол в света, добита по традиционен метод чрез слънчево изпарение. Фините млади кристалчета се събират изцяло на ръка и за разлика от йодираната сол не се преработват по абсолютно никакъв начин. Съдържат богат минерален комплекс, сред които важните за всеки организъм бета-каротин, естествен йод, натрий, калий и магнезий.


Повече от 100 години тя се добива и в България в защитена зона Атанасовско езеро край Бургас, а крайморската лагуна наоколо е местообитание на редки видове, част от които са световно застрашени.


Процесът по добиване на солта е по същество карбоново неутрален – всички етапи се извършват на ръка - от оформянето на пресечените пирамиди (бохори), където тя бавно се изпарява до товаренето и извозването за пакетиране.


Създаването на всеки един шоколад Salt Lake Chocolate отнема около 21 дни. Какаовите зърна са прясно изпечени, мелят се на каменна мелница и получената шоколадова маса отлежава, докато получи този богат и балансиран вкус. Финалното добавяне на морска сол става единствено на ръка и под постоянен качествен контрол.


На вкус ароматният кардамон се доближава до магичен бленд от джинджифил, аромат на хвойна, камфор, лимон и още цял букет от екзотично преплитащи се нотки.


5% от продажбата на всеки шоколад Salt Lake Chocolate подпомагат усилията на Българска Фондация Биоразнообразие да опазват това ценно кътче природа. Благодарим ви, че избирате именно този вкусен начин за вашата подкрепа!


Състав: какаово масло*, кокосова захар*, кокосово мляко*, кардамон на прах, фини кристали морска сол Цвете на солта. Какаово съдържание: 32% минимум.

*От биологично земеделие.


Хранителни стойности за 100 g

Енергийна стойност: 2897 kJ / 699 kcal

Белтъци: 5,73 g

Въглехидрати: 40,7 g

- от които захари: 35,8 g

Мазнини: 54,3 g

- от които наситени: 36,5 g

Влакнини: 11,5 g

Сол: 0,9 g


80 g

Напишете отзив

Please login or register to review

Бял шоколад с кардамон и морска сол от Атанасовско езеро /веган/ 'Salt Lake Chocolate'

  • 12,90 лв.
  • Без данък: 12,90 лв.

Етикети: кауза

×

При покупка на продукти за над 135,00 лв., ще получите безплатен продукт:

24 сезонни веган рецепти 'ПРОЛЕТ' от Михаела Белорешка