Този сайт използва 'бисквитки' (cookies), за да ви предостави възможно най-добро потребителско изживяване. Не разкриваме събраната информация на трети страни. Използвайки сайта, вие се съгласявате с това. Можете да научите повече за това как и защо използваме бисквитки (cookies) тук.
Безплатна доставка до офис на Еконт Експрес за поръчки над 99 лв., платени с карта!
Млечен шоколад с шамфъстък и морска сол от Атанасовско езеро /веган/ 'Salt Lake Chocolate'

Представяме ви първата серия български шоколади с фини крастали сурова морска сол /Fleur de Sel/ от Атанасовко езеро до гр. Бургас.


Веган
Био съставки
С кокосова захар
Естествено богати на минерали
Без соя
Без глутен
С природозащитна кауза


Цвете на солта е най-ценният вид морска сол в света, добита по традиционен метод чрез слънчево изпарение. Фините млади кристалчета се събират изцяло на ръка и за разлика от йодираната сол не се преработват по абсолютно никакъв начин. Съдържат богат минерален комплекс, сред които важните за всеки организъм бета-каротин, естествен йод, натрий, калий и магнезий.


Повече от 100 години тя се добива и в България в защитена зона Атанасовско езеро край Бургас, а крайморската лагуна наоколо е местообитание на редки видове, част от които са световно застрашени.


Процесът по добиване на солта е по същество карбоново неутрален – всички етапи се извършват на ръка - от оформянето на пресечените пирамиди (бохори), където тя бавно се изпарява до товаренето и извозването за пакетиране.


Създаването на всеки един шоколад Salt Lake Chocolate отнема около 21 дни. Какаовите зърна са прясно изпечени, мелят се на каменна мелница и получената шоколадова маса отлежава, докато получи този богат и балансиран вкус. Финалното добавяне на морска сол става единствено на ръка и под постоянен качествен контрол.


Лютата чушка сорт Български морков е вторият герой в това удоволствие. Това е най-известният български сорт, познат на много места по света, а тези са грижливо отгледани във фермите на Chilli Hills. Фина пудра от тях е внимателно добавена върху всяко едно блокче шоколад Salt Lake Chocolate, за да осигури вълнуващо пътуване до всички сетива. Като степен на лютивост Bulgarian Carrot се доближат до Кайенския пипер, но добавени към крайния продукт бихме определили сила от 3/10, подходяща за повечето хора.


5% от продажбата на всеки шоколад Salt Lake Chocolate подпомагат усилията на Българска Фондация Биоразнообразие да опазват това ценно кътче природа. Благодарим ви, че избирате именно този вкусен начин за вашата подкрепа!


Състав: какаово масло*, кокосова захар*, какао на прах*, кокосово мляко* (кокосова паста*, кокосово мляко* 24% масленост, кокосово брашно*), шамфъстък, фини кристали морска сол Цвете на солта от Атанасовско езеро. Какаово съдържание: 60% минимум.

*От биологично земеделие.


Хранителни стойности за 100 g

Енергийна стойност: 624 kcal / 2588 kJ
Белтъци: 7,1 g
Въглехидрати: 39,7 g
- от които захари: 34,3 g
Мазнини: 47,1 g
- от които наситени: 31,3 g
Влакнини: 6,2 g

Сол: 0,9 g


80 g

Напишете отзив

Please login or register to review

Млечен шоколад с шамфъстък и морска сол от Атанасовско езеро /веган/ 'Salt Lake Chocolate'

  • 12,90 лв.
  • Без данък: 12,90 лв.

Етикети: кауза

×

При покупка на продукти за над 135,00 лв., ще получите безплатен продукт:

24 сезонни веган рецепти 'ПРОЛЕТ' от Михаела Белорешка