Пюре от коприва, диворастяща в Западните Родопи
Почистена и сварена - готова за ядене!
Деликатно подправена.
Веган
Знаете ли как пари копривата? Тази тук е готова за ядене направо от буркана, без бране, парене и почистване.
Копривата е едно от онези 'зелени неща', които, докато сме малки, трудно се осмеляваме да пробваме. А като попораснем - печелят доверието и вкуса ни все повече и повече. Това пюре е направено от диворастяща коприва, брана по склоновете на Западните Родопи, сварена и подправена с малко брашно от лимец, олио, сол, чесън и червен пипер.
За вкусна супа или каша с аромат на пролет!
Съставки: био коприва 70%, вода, био брашно от лимец, био слъногледово олио, щипка хималайска сол, регулатор на киселинността: лимонена киселина, био чесън на прах, червен пипер.
100% био.
Как се прави
След като се почисти, копривата се сварява. Добавят се подправките и брашното и се затваря плътно в буркани. За да е готова за ядене веднага щом я отворите!
След отваряне да се съхранява в хладилник до 3 дни.
Хранителна стойност в 100 g:
Енергийна стойност - 258 kJ / 62.25 kcal;
Мазнини - 3.61 g (от които наситени мастни киселини - 0.49 g);
Въглехидрати - 2.95 g (от които захари - 2.84 g);
Белтъци - 2.44 g;
Сол - 0.65 g