Вашата кошница е празна!
Сива сол, приготвена от естествените морски кристали, които са внимателно изсушени и след това смлени до фин прах. Добита от бреговете на Бретан, област в Северна Франция, където корабоплаването е строго забранено. Солените полета, върху които тя кристализира, са от сивкаво-синя глина. Така в състава на солните кристали преминават допълни..
7,15 лв. Без данък: 7,15 лв.
Био ментова вода за пиене, подсладена със стевия. Освежаваща напитка без калории - за тонус и енергия всеки ден.Добавете към чаша с вода, тоник или коктейли. Може да се използва като ароматна добавка към десерти или плодови салати.• отпуска и вдъхновява• подобрява храносмилането• придава освежаващ аромат на храни и напиткиСъставки: вода о..
7,99 лв. Без данък: 7,99 лв.
Люти чушки Български морков на прах, отгледани в Бълария.Средно лют и с плодово ароматен вкус. Ще добави дълбочина, лютивина и уникален аромат на всяко ястие или сос.Сила на лютивост: 10 000 – 30 000 Сковила.ВНИМАНИЕ: Лют продукт! Пазете от деца и животни!..
9,90 лв. Без данък: 9,90 лв.
Сива сол, приготвена от естествените морски кристали, които са внимателно изсушени и след това смлени до фин прах. Добита от бреговете на Бретан, област в Северна Франция, където корабоплаването е строго забранено. Солените полета, върху които тя кристализира, са от сивкаво-синя глина. Така в състава на солните кристали преминават допълни..
4,35 лв. Без данък: 4,35 лв.
Подправка сушен шафранШафранът е най-скъпата подправка в света (втора е ванилията) – това е така, защото приготовлението му е изключително трудоемко и пипкаво. Той се приготвя от близалцата на цветовете на вид минзухар (Crocus sativus). За събирането на 1 г сух шафран са необходими приблизително 150 цвята. За производството на 12 г сух ша..
16,65 лв. Без данък: 16,65 лв.
Морска сол, обгорена в бамбукови пръчкиБамбуковата сол е морска сол обгорена в бамбукови тръби. Корейски будистки монаси са обработвали традиционно морска сол, използвали са я ритуално като лечебна и са посолявали с нея своята храна. В Корея и до днес се обгаря сол в бамбукови тръби по 1 до 9 пъти и се разпространява като специалитет по ц..
8,25 лв. Без данък: 8,25 лв.
100% натурални сушени портокалови корички без захар или подобрители. Фини и деликатни, идеални за декорация и/или за приготвяне на сладкиши, мусове, салати и дресинги. Хидратирайте с алкохол или мазнина и използвайте в сладки и солени ястия.Страна на произход: ИспанияНето тегло: 40 г..
7,00 лв. Без данък: 7,00 лв.
100% натурални сушени лимонови корички без захар или подобрители.Страна на произход: ИспанияНето тегло: 40 г..
7,00 лв. Без данък: 7,00 лв.
Пирамидалната сол е естествено формирана морска сол, много фина и лесно разтопима, което я прави идеална за салати, печива, стекове, риба или зеленчуци. Произход: КипърНето количество: 60 г..
9,00 лв. Без данък: 9,00 лв.
Mахлеб е богата и ароматна подправка, често използвана в Близкоизточната и Средиземноморската кухня и направена от мляни ядки на черешовото дърво Св. Луси. Тази уникална подправка има сладък, ядков профил, едновременно ароматен и вкусен с нотки на череша.Смленият махлеб е универсална подправка, която се използва в различни сладки и солени..
10,00 лв. Без данък: 10,00 лв.
През Средновековието войните са се водили най-вече за подправки. Индийското орехче вероятно произхожда от Нова Гвинея или Индонезия. През 15-ти и 16-ти век Португалия владее търговията с екзотичната подправка, а по-късно Холандия и британците се борят за нея, докато в началото на 19-ти век е пренесена и в Америка.На изток то се използва к..
7,00 лв. Без данък: 7,00 лв.
Зърната тонка боб се отглеждат в Южна Америка, предимно в Бразилия и Венецуела. Използват се в сладкарството /но не само/, настъргани на фино редне или цели за овкусяване на мляко и други течности. Имат силен аромат на бадем и ванилия, поради което е препоръчително да се дозират прецизно. Често се използват като заместител на ванилията.Пр..
7,95 лв. Без данък: 7,95 лв.
Според вярванията на китайците Ганодерма е 'Вълшебният крал на билките'. Наричат я още и 'гъба на дълголетието'. Тя има дълга история на ползване от 5000 години.Като лечебен препарат Рейши се смята за 'Еликсир на вечната младост'. Тя е класифицирана като най-доброто от всички лечебни средства от домашната аптека, използвани от китайските ..
55,00 лв. Без данък: 55,00 лв.
Tamari SmilyanSO е сос получен при ферментацията на Смилянски Фасул с Коджи ориз, вода и сол в продължение на минимум 3 месеца.Тамари Сосът се получава при ферментацията на соеви зърна и в Япония обикновено е остатъчен продукт от производството на мисо, което е ферментирала соева паста. Този процес на ферментация, който протича за дълги п..
13,50 лв. Без данък: 13,50 лв.
Тамари Сосът се получава при ферментацията на соеви зърна и в Япония обикновено е остатъчен продукт от производството на мисо, което е ферментирала соева паста. Този процес на ферментация, който протича за дълги периоди от време, понякога години в крайна сметка дава сосове с наистина сложен и изискан вкус.Tamari LentilsSO е сос получен пр..
13,50 лв. Без данък: 13,50 лв.
Тамари Сосът се получава при ферментацията на соеви зърна и в Япония обикновено е остатъчен продукт от производството на мисо, което е ферментирала соева паста. Този процес на ферментация, който протича за дълги периоди от време, понякога години в крайна сметка дава сосове с наистина сложен и изискан вкус.Тамари Бредсо е сос получен при ф..
13,50 лв. Без данък: 13,50 лв.
Смилян сос, направен по технологията на соев сос, но сме заместили соевите зърна със Смилянски Фасул.Направен е и за хората, които не могат да консумират соя.Резултатът е богат умами вкус и много дълбочина, получени от ферментацията на сместа между 3 и 6 месеца.Използва се за овкусяване на супи, сосове, салати, дресинги, както и за марино..
13,50 лв. Без данък: 13,50 лв.
Лентилс Сос е сос, направена по технологията на соев сос, но сме заместили соевите зърна с леща. Подходящ е за хората, които не могат да консумират соя. Резултатът е комплексен вкус, богат на умами, получен от ферментацията на сместа между 3 и 6 месеца.Използва се за овкусяване на супи, сосове, салати, дресинги, както и за мариноване и ов..
13,50 лв. Без данък: 13,50 лв.
Био ванилови зърна на прахБурбонската ванилия е предпочитана подправка за овкусяване на печива и десерти. Наричана царицата на подправките, екзотичната ванилия е една от най-ценните, скъпоструващи и трудни за отглеждане подправки, наред с шафрана. Бурбонската ванилия носи името си от остров Реюниън, чието старо име е Бурбон и се отглежда ..
12,65 лв. Без данък: 12,65 лв.
Органични сини боровинки от Южна България, поливани с водата от язовир Белмекен.Тези сини боровинки са подходящи както за директна консумация, така и за използване в различни сладки и солени рецепти. Изсушени, без добавена захар, малките сини плодчета са подходящи за добавяне към мюсли, към сместа за мъфини, сурови торти, енергийни топчет..
7,05 лв. Без данък: 7,05 лв.
Гъбата кладница е широкоразпространена дървесна гъба. Няма особено отчетлив вкус или аромат и не променя цвета на готвеното ястие. Поради тази причина кладницата успява да попие абсолютно всички аромати и подправки, които сте сложили към ястието и на практика могат да бъдат използвани по всевъзможен начин в кулинарията.Тези сушените ..
4,99 лв. Без данък: 4,99 лв.
Черната хималайска сол, известна като Кала Намак, е специален вид индийска минерализирана сол с отличаващ се вкус. Всъщност тази сол не е черна, а по-скоро червеникаво-сива, защото съдържа минерали и желязо. Заради уникалния си вкус, тя не може да бъде сбъркана с обикновената морска сол. Предпочитана е от вегетарианците.Кала Намак&nb..
4,49 лв. Без данък: 4,49 лв.
Портокаловите парчета са ярки и вкусни, получени от цял дехидратиран плод, което ги превръща в сладка и открояваща се подправка. Концентрираният портокалов аромат е прекрасен в чайове, кулинарни ястия и при печене.За да рехидратирате парченцата портокал, сложете 10 г в 150 мл студена или гореща вода за няколко минути.Повече за био сушен п..
7,25 лв. Без данък: 7,25 лв.
Убийствено вкусен бленд между зряло Халапеньо, Чипотле и Черен чесън.Това е твоят личен X фактор за всяко ястие. Перфектен за такo, бургери, скара или зеленчуци.Ферментация: 12 месецаАнчо1000 - 1500 сковила.Чипотле2 500 - 5 000 сковила.Съставки: Люти, опушени чушки Чипотле (15%) и Aнчо, ферментирали люти чушки Халапеньо, черен чесън (8%),..
11,00 лв. Без данък: 11,00 лв.