Безглутеново нишесте от органична царевица за сгъстяване на течности и за печива
Био фино царевично нишесте - 100% растителен продукт, без глутен. Произведено по новаторски методи без използване на химически добавки. Подходящо за замяна на брашното в печива, сгъстяване на сосове, кремове и супи, и други.
Начин на употреба:
За 500 мл течност използвайте 15-20 г за супи, 20-25 г за сосове, 25-30 г за кремове и плодови плънки, 30-35 г за пудинг. 1 с.л с връх = на 20 г, 1 ч.л. с връх = 10 г. Разбъркайте в студена течност, докато се разтвори. Добавете към останалата вряща течност и варете минимум 1 минута. За пандишпаново тесто и печива - заменете 1/3 от брашното с царевично нишесте.
Хранителни стойности за 100 г:
Енергийна стойност - 1506kJ / 355kcal;
Мазнини - <0.5 г,
от които наситени - <0.1 г;
Въглехидрати - 87 г,
от които захари - 0 г;
Фибри - 0 г;
Белтъчини - <0.5 г;
Сол - <0.01 г
Съставки:
царевично нишесте*.
* био съставка
250 г