За много хора кетчупът е едва ли не митологизиран продукт – той сякаш почти магически прави по-вкусно всичко, до което се докосне – например прясно изпържените картофи.
Кетчупът на Хармоника, който направихме, е с деликатен мек и плътен вкус, без да е твърде сладък. С безкомпромисно качество, постигнато с чисти съставки от биологично земеделие. Завладяващо съчетание от аромати, гъста консистенция и никакви консерванти, оцветители, нишестета и други излишни добавки.
Кетчуп, който отваря сетивата и доставя наслада.
Избираме само най-сочните и вкусни био домати, събирали слънце в плодородна Италия, както и истински български ябълков оцет (от нашия, на Хармоника). Вместо нишесте за сгъстяване използваме все по-популярната гума гуар, която представлява полезни фибри, извлечени от азиатски боб. Конджак, е друга естествена съставка, която сме включили в рецептурата, за да не допуснем разслояване. Подправяме с карамфил и класическите сол и черен пипер.
Предпочетохме стъклена бутилка, за да можем да пастьоризираме кетчупа – нещо задължително, когато липсват изкуствени съставки, които да осигурят по-дълъг срок на съхранение.
Съдържание:
Вода, био доматено пюре (30%), био захар, био ябълков оцет, сол, био гума гуар, био карамфил, био черен пипер, био конджак.
Как се прави
Разтваряме подправките в оцета, след което смесваме всички съставки и разбъркваме внимателно. Пълним в бутилки и пастьоризираме при 88-90 °C.
Хранителна стойност в 100 g:
Енергийна стойност 80 kcal/338 kJ
Мазнини 12.8 g
- от които наситени мастни киселини 0.03 g
Въглехидрати 18 g
- от които захари 16 g
Фибри 1.1 g
Белтъци 1.5 g
Сол 2 g
Опаковка:
Стъклена бутилка 300 г