Органични маслини сорт Каламата, подбрани от биологично култивирани дървета в района на Каламата, Пелопонес /Гърция/ - най-южната част на Балканския полуостров.
Тези диаманти са известни с плътността и страхотния си вкус. Мариновани с вода и сол, тези маслини са перфектни за аперитиви. Без консерванти и с по-малко сол.
Каламата или още познат като Каламон е сорт маслини с естествен червеникаво-лилав отенък. Смята се, че това са едни от най-добрите и популярни маслини в света. Сортът Каламон /Каламата/ вирее в почти цяла Гърция, но най-хубава е продукцията в района на полуостров Пелопонес, в района на град Каламата и град Спарта. Характерно за тези райони е, че по-голямата част от маслините се отглеждат без допълнително напояване, което прави вкуса на маслините по-наситен.
СЪСТАВКИ: маслини Каламата* без костилка, вода, сол, оцет*.
* от контролирано био производство.
Хранителни стойности за 100g
Енергийна стойност 990kJ/240kcal
Мазнини 25g
- от които наситени мастни киселини 3,7g
Въглехидрати 0g
- от които захари 0g
Белтъци 1,3g
Сол 7g