Този сайт използва 'бисквитки' (cookies), за да ви предостави възможно най-добро потребителско изживяване. Не разкриваме събраната информация на трети страни. Използвайки сайта, вие се съгласявате с това. Можете да научите повече за това как и защо използваме бисквитки (cookies) тук.
Безплатна доставка до офис на Еконт Експрес за поръчки над 99 лв., платени с карта!
Шипков мармалад с петмез от захарно цвекло /био/ 'harmonica', 300 г

Първият шипков мармалад без добавена захар и ябълков пектин от биологично сертифициран плод Шипка с произход България на harmonica.


Тове е един достоен наследник на шипковия мармалад от детството ни. С една малка разлика - в него няма захар. И с една тънка, но характерна добавена стойност - в него има петмез. Който го е опитвал знае какво чудо прави петмезът добавен към мармалада. Който не е - трябва да побърза. 


Състав: био шипки от България 50%, био петмез


Хранителни стойности за 100 g

Енергийна стойност - 213 kcal/ / 894 kJ

Въглехидрати - 53,1 g

от които захари - 34,1 g

Белтъчини - 0,1 g

Мазнини - 1 g

от които наситени - 0,1 g

Сол - 0,4 g


//

Рецепта за Кифлички с мармалад от шипки:
Приготвили сме се за спомени от детството. Ще правим кифлички с мармалад от шипки.
Трябват ни продукти за тесто, продукти за пълнеж, фурна и една бабина точилка.
 
За тестото:
325 грама брашно
100 мл кисело мляко
100 гр. пудра захар
50 мл. олио
1 ч.л. сода бикарбонат
5 мл. лимонов сок
2 яйцац
 
Смесваме всичко в купа. Бъркаме с лъжица докато се омешат. После наблягаме на ръчния труд и гоним стегнато и разтегливо.
Важен пиниз: набрашняваме си хубаво всичко наоколо.
 
С точилката разточваме докато стане около 5мм тънка пълна луна. Режем на малки пици. Идва ред на пълнежа.
Шипков мармалад на око - колкото сладко обичате. Натрошени орехи. Коричката на един лимон.
 
На всеки равностранен триъгълник мажем ред шипков мармалад, ред орехи и поръсваме с корички. Завиваме ги на кифлички и редим в тава с готварска хартия.
 
Преди да ги бухнем във фурната /предварително загрята на 180 градуса) мажем всяка кифличка с малко жълтък отгоре. 10-15 минути във фурната и са готови с лек загар. Поръсваме с пудра захар и ура!
 
Из сайта на harmonica.

Напишете отзив

Please login or register to review

Шипков мармалад с петмез от захарно цвекло /био/ 'harmonica', 300 г

  • 8,35 лв.
  • Без данък: 8,35 лв.