Увеличи изображението
ПРОЦЕС: Sugar cane decaf
СОРТ: Катура
ИЗПИЧАНЕ: Средно - тъмно
Новата сензация спешълти кафе Late Night Decaf
Нотки: Праскова и червена ябълка
Послевкус: Сладък
Процес: Sugar cane decaf
Защо го избрахме?
Това кафе е за любителите на кафето, които просто не могат да му се наситят, дори в малките часове на деня. Нашия кафетърсач Йордан Дъбов избра това кафе не само заради плътния и наситен вкус с нотки на праскова и червена ябълка и тръстикова захар, но и заради процеса на декофеинизация чрез етилцетат, извличан от захарна тръстика. С процеса Sugar cane decaf кафето запазва своят неустоим и наситен аромат, без никакъв кофеин и лек сладък послевкус.
Откъде идва:
Columbia Sugar Cane Decaf се отглежда и декофеинизира изцяло в Южна Америка.
Как да си го приготвите?
Йордан Дъбов препоръчва това спешълти кафе да се приготвя на филтър, джезве или еспресо. Ако приготвите спешълти кафето Late Night Decaf на филтър ще усетите по-силно изразените плодови нотки. Ако изберете да си направите еспресо, ще се насладите на интензивен и плътен вкус – комбинация от всички нотки в кафето.
Процес и сорт:
Кафените зърна са Colombia Sugar cane decaf, които са преминали през процес на декофеинизация чрез Етилацетат – вещество, естествено извелечено от захарната тръстика.
Етилацетата се свързва с хлорогенната киселина, която се съдържа в кофеина, като по този начин кофеинът се извлича от зърната.
Този процес ни дава възможност да предложим кафе, което е неразличимо по аромат от обикновеното кафе, без стимулиращите ефекти на кофеина.
Перфектният избор за хора, които поради различни причини, не могат да консумират голямо количество кофеин.
Вкусът?
Вкусът е наситен, с нотки на зряла праскова, свежест и приятна киселинност на червена ябълка и лек послевкус на тръстикова захар.
Съчетанието на тези нотки води до сладко кафе с балансиран вкус и елегантна киселинност.