Този сайт използва 'бисквитки' (cookies), за да ви предостави възможно най-добро потребителско изживяване. Не разкриваме събраната информация на трети страни. Използвайки сайта, вие се съгласявате с това. Можете да научите повече за това как и защо използваме бисквитки (cookies) тук.
Безплатна доставка до офис на Еконт Експрес за поръчки над 99 лв., платени с карта!
Безглутенова смес за лимонов кекс със заливка /веган, био/ 'BioVegan', 500 г

Био смес за пухкави лимонени мъфини с лимонова глазура.


био
веган
без глутен
лесни за приготвяне


Ако животът ви поднесе лимони, превърнете ги в торта! С био сместа за печене My Lemon Cake можете лесно да приготвите пухкави лимонови сладки или мъфини с бъркане на лъжица. Благодарение на истинската лимонова кора, лимоновата торта придобива допълнителен плодов вкус и е покрита с допълнителна лимонова глазура. Лимоновият кейк е не само био, веган и без глутен, но и неутрален по отношение на климата! 

Опаковаката съдържа 440 г смес за десерт и 60 г смес за лимонова глазура.


Съставки:

Смес за печене: Оризово брашно*, Сурова тръстикова захар*, Царевично нишесте*, Царевично брашно*, Брашно от сладка лупина*, 1,3% лимонов сок на прах*, 0,4% лимонова кора*,0,1% лимоново масло*,сол, Набухвател: сода бикарбонат; Сгъстител: гума от рожков*, Окислител: калиев тартарат; Емулгатор: лецитин* (слънчоглед*)

Лимонена глазура: пудра захар*, 0,1% лимоново масло*.

*Съставки от биологично земеделие
*Алергени в удебелен шрифт


Начин на проготвяне:

Необходими продукти:

300 мл соева напитка
100 г мек маргарин
1 супена лъжица (15 мл) вода или лимонов сок за глазурата
форма за печене (20-25 см)
миксер

1. Загрейте фурната до 180°C с циркулация на въздуха или горна/долна топлина и намажете обилно с олио тавата за хляб.
2. Смесете сместа за печене със соевата напитка и маргарина в купа и разбъркайте всичко за кратко с миксера на ниска скорост. Продължете на висока скорост, докато получите гладко тесто (около 2 минути). Изсипете тестото във формата за хляб и загладете.
3. Печете лимоновия сладкиш на най-долната решетка за около 50 минути при 180°C на вентилатор или 60 минути при 180°C  - програма за горно/долно. В края на времето за печене, тествайте с клечка за зъби: ако тестото все още залепва за клечката, когато го поставите в средата на тортата, печете още 5 минути, преди да тествате отново.
4. Оставете тортата да престои 15 минути във формата върху решетка, след което внимателно я извадете.
5. Глазура: разбъркайте прахообразната глазура с 1 супена лъжица вода или лимонов сок и залейте върху тортата, когато е още топла. Оставете да изстине напълно върху решетката.


Забележка: Можете да приготвите лимоновия сладкиш и с друга растителна напитка, но имайте предвид, че консистенцията може да е малко по-различна.

Затова препоръчваме соева напитка за приготвянето на лимонов кейк.

Напишете отзив

Please login or register to review

Безглутенова смес за лимонов кекс със заливка /веган, био/ 'BioVegan', 500 г

  • 10,25 лв.
  • Без данък: 10,25 лв.