Черен нахут отглеждан по традиционни методи без пестициди
Черният нахут е широко разпространен в кухнята на Близкия изток. Основна разлика с добре познатия ни бял нахут е по-високото му съдържание на протеини. В индийската кухня, черният нахут се използва за приготвяне на ястието Кала Чана, което е богато на ароматни леко пикантни подправки като чесън, джинджифил, ким и кардамон и се гарнира обилно с лук и зелени чушки. Разбира се, черният нахут наподобява вкуса на белия и поради тази причина може да бъде използван за познати рецепти - хумус, фалафели или просто да се добави към ястия с месо или зеленчуци.Черният нахут се отглежда на плодородни почви по традиционни методи без пестициди - с високо качество и хранителна стойност.
Хранителна стойност за 100 g:
Енергийна стойност - 1470 kJ / 346 kcal;
Мазнини 4.6 g,
от които наситени 0.60 g;
Въглехидрати 44.50 g,
от които захари 10.70 g;
Фибри 17.40 g;
Белтъчини 21.70 g;
Сол 0.24 g.
Съставки на Черен нахут - био:
био черен нахут, от Гърция.
Може да съдържа следи от фъстъци, соя, глутен и сусам.
Да се съхранява на хладно, тъмно и сухо място.
300 г