Този сайт използва 'бисквитки' (cookies), за да ви предостави възможно най-добро потребителско изживяване. Не разкриваме събраната информация на трети страни. Използвайки сайта, вие се съгласявате с това. Можете да научите повече за това как и защо използваме бисквитки (cookies) тук.
Безплатна доставка до офис на Еконт Експрес за поръчки над 99 лв., платени с карта!
Нахут от БИО земеделие /сварен, готов за ядене/ 'harmonica', 570 г

Този био нахут на Хармоника е сварен и готов за директна консумация. Вкусен и засищащ, използвайте за ястия салати и гарнитури!


В нахута има растителен протеин, което го прави идеален за включване във вегетариански ястия, а ниският му гликимичен индекс и диетичните фибри още повече го издигат в очите ни и в класацията за пълноценни храни.


Как се прави

Киснем, варим и после го пълним в бурканите.


Едно от най-популярните му приложения е за приготвяне на близко-източната разядка/дип хумус.

Необходими продукти: 250 г нахут, 50 мл прясно изцеден лимонов сок, 40 г сусамов тахан, 30 мл зехтин или шарлан /екстра върджин слънчоглед/, сол и пипер, щипка сладък червен пипер, вода, колкото поеме.

Нахута се прецежда и се изплаква с вода. Разбива се с пасатор и се добавя сусамовата паста с 2-3 с.л. вода до хомогенна смес. Следват мазнината и сокът от лимон. Овкусява се със сол и пипер, накрая се поръсва със сладък червен пипер. Добавя се магданоз по желание.


В хармоничното ни семейство, съставено от автентични и вкусни храни, отдавна има запазено място за един скъп на много хора продукт – нахута. Известен още като леблебия, той е познат на любителите на източната кухня, в която е на особена почит. Малките зрънца са от семейството на бобовите култури и са чудесен източник на белтъчини и фибри.


Състав: био нахут /80%/, вода, хималайска сол, лимонена киселина

Напишете отзив

Please login or register to review

Нахут от БИО земеделие /сварен, готов за ядене/ 'harmonica', 570 г

  • 5,99 лв.
  • Без данък: 5,99 лв.
×

При покупка на продукти за над 135,00 лв., ще получите безплатен продукт:

24 сезонни веган рецепти 'ПРОЛЕТ' от Михаела Белорешка