Този сайт използва 'бисквитки' (cookies), за да ви предостави възможно най-добро потребителско изживяване. Не разкриваме събраната информация на трети страни.
Използвайки сайта, вие се съгласявате с това. Можете да научите повече за това как и защо използваме бисквитки (cookies) тук.
Безплатна доставка до офис на за поръчки над 99 лв., платени с карта!
Горчивите кайсиеви ядки по подобие на близките до тях горчиви бадемови ядки, а също и ядките на вишни, череши, сливи са твърде интересни от медицинска гледна точка. Официално забранявани за продажба в САЩ, въпреки редица доказателства за силата им да убиват ракови клетки. Вероятно най-известният труд по темата е книгата на Едуард Грифин 'Свят без рак', в която описва истината за лечебните свойства на витамин В17, наричан още - лаетрил или амигдалин.
Авторът дава сведения за успешно излекувани пациенти болни от рак и научни обяснения за неговото действие. В началото на неговото откриване са излекувани много хора в клиниките преди да се забрани за изпозлване. Публикувани са и разкази за оздравяване на хора боледували от рак. Една от тях е Хелън Кюран, на която оставали 2-3 месеца живот. Благодарение на храненето с натурална храна и горчиви кайсиеви ядки е оздравяла от меланома. Причината е съдържащите се в него 2 молекули глюкоза, едната, от които е безобидна - бензалдехид, но другата съдържа опасен цианид - хидроген цианид. Точно тази отровна съставка убива раковите клетки с цианида в нея. Той извършва това избирателно. В раковите клетки се съдържа един ензим - бета-глюкозидаза, който разделя молекулата на двете й съставки и така цианидът остава освободен от тази връзка между двете молекули и се излъчва в клетъчното пространство точно в целта – проблемните ракови клетки. Това свойство на ядките на кайсиите и бадемите ги прави ефективно средство против болестта. Всъщност за витамин В17, съдържащ се в тях се твърди от учените, че не е точно витамин, а витаминоподобно вещество. Всъщност една от причините за появата на болестта рак е неговият недостиг, който се намира естествено в нерафинираните пълнозърнести храни, бобови - повече в лещата, семената в ябълки, круши и други плодове, както при скорбутът е от недостиг на витамин С. Амигдалинът се съдържа в кайсиевите ядки, в бадемите, горчивия бадем, вишни, праскови, сливи, ябълковите семки, соргото, просото, лененото семе, лещата, някои бобови култури, гроздето, в някои билки и в много други продукти, които днес употребяваме в пъти по-малко от нашите предци. Препоръчителен дневен прием: Горчиви кайсиеви ядки и бадеми трябва да се приемат сурови, за да има полза от тях. Дозата за деня, която се препоръчва е от 2-3 до 10 ядки на ден, приемани не на едно ядене, а на 3 пъти през деня. Препоръчва се да не се пие вода 1-2 часа след употребата им.
Горчиви кайсиеви ядки - сурови, български, богати на витамин В17 /Амигдалин/, 150 г
Клиноптилолитът е известен с високото си съдържание на силиций, магнезий, желязо и калций. Редовната му употреба подобрява храносмилането, потентността, издържливостта, отделянето на токсини и биохимичните показатели на кръвта. Засилва имунитета и намалява общия холестерол.
Като най-концентрирана форма на прием, капсулите зеоли..
Горчивите кайсиеви ядки по подобие на близките до тях горчиви бадемови ядки, а също и ядките на вишни, череши, сливи са твърде интересни от медицинска гледна точка. Официално забранявани за продажба в САЩ, въпреки редица доказателства за силата им да убиват ракови клетки. Вероятно най-известният труд по темата е книгата на Едуард Грифин '..
Клиноптилолитът е известен с високото си съдържание на силиций, магнезий, желязо и калций.
Редовната му употреба подобрява храносмилането, потентността, издържливостта, отделянето на токсини и биохимичните показатели на кръвта. Засилва имунитета и намалява общия холестерол.
Като най-концентрирана форма на прием..
Чрез консумацията на кайсиеви ядки /до 1 шепа на ден в суров вид/, човек си набавя фосфор, калций, магнезий, калий, натрий, провитамин А, желязо и редица витамини. Съставът на кайсиевата ядка е близък до този на бадема. В нея се съдържат приблизително 20% белтъчини, 55% мазнини, 5% въглехидрати, ненаситени мастни киселини и..
Българска райска ябълка, изсушена на дърва без добавена захар. Не съдържа оцветители, овкусители и консерванти!Плодовете съдържат големи количества витамин А, аминокиселини, антиоксиданти и магнезий. Той активира над 300 различни биохимични реакции жизнено необходими за човешкото здраве. Благодаререние на голямото количество йод, кое..
Горчивите кайсиеви ядки по подобие на близките до тях горчиви бадемови ядки, а също и ядките на вишни, череши, сливи са твърде интересни от медицинска гледна точка. Официално забранявани за продажба в САЩ, въпреки редица доказателства за силата им да убиват ракови клетки. Вероятно най-известният труд по темата е книгата на Едуард Гри..
Идеален източник на незаменимите аминокиселини!Пшеничната трева /пшенични стръкове/ влияе благотворно върху стомашно-чревния тракт, като основно се използва за детоксикация на организма и повишаване на алкалността му, поради високото съдържание на хлорофил - около 70%.Пшеничните стръкове представляват изсушени и стрити на прах покълнали п..
Суровите кайсиеви ядки са богати на витамин С, витамини от групата В, калий, калций, магнезий, желязо, фосфор, натрий и йод. Заради високото си съдържание на калий кайсиите се препоръчват за консумация от хора със сърдечно-съдови проблеми. Пектинът и фибрите им са добър избор за детоксикация, особено извеждане на тежки метали, както и за ..
Чрез консумацията на кайсиеви ядки /до 1 шепа на ден в суров вид/, човек си набавя фосфор, калций, магнезий, калий, натрий, провитамин А, желязо и редица витамини. Съставът на кайсиевата ядка е близък до този на бадема. В нея се съдържат приблизително 20% белтъчини, 55% мазнини, 5% въглехидрати, ненаситени мастни киселини и..
Естествено богати на фибри, кайсиите са едни от най-подходящите плодове срещу лошия LDL холестерол. Съсържат също Витамин А и минерала калий, отговорен за баланса на течности в организма, както и много други базови процеси в тялото ни...