Този сайт използва 'бисквитки' (cookies), за да ви предостави възможно най-добро потребителско изживяване. Не разкриваме събраната информация на трети страни.
Използвайки сайта, вие се съгласявате с това. Можете да научите повече за това как и защо използваме бисквитки (cookies) тук.
Безплатна доставка до офис на за поръчки над 99 лв., платени с карта!
Натуралният сусамов тахан на Balcho е с доказани във времето вкусови качества. Той е първокачествена паста от суров небелен сусам, постигнат след контролирано изсушаване на семената. В съхранените обвивки се съдържат част от хранителните стойности на крайния продукт и така повишават качествата му пред беления /бял/ сусамов тахан. Ако нямате сериозен проблем със стомаха е за предпочитане, защото при отстраняването на повърхностните обвивки на зрънцето витамините и минералите намаляват.
Сусамът е изключително богат на антиоксиданти, дължащи се най-вече на уникалния фитоестроген сесамин, който също има противоракови способности. Така също за дегенеративните ставни заболявания, като например остеоартрита, съществува голям набор от потенциални регенериращи субстанции и храни, като една от тях е сусамът.
При ежедневна консумация /няколко супени лъжици в комбинация с мед, например 2:1 в полза на тахана/ един буркан небелен суров сусамов тахан ще ви стигне за около 2 седмици. Масленост: над 50% Мирис: специфичен за сусамов тахан Вкус: без страничен привкус Цвят: кафяв/бежов
Съдържание: 100% сушени, смлени, небелени, сусамови зърна Чистото тегло сусамов тахан в буркана е 1000 г
Заради високата си масленост суровият сусамов тахан е възможно да се отаи след известно престояване в съд. Това е естествена реакция и не трябва да ви притеснява. Просто разбъркайте пастата за получаване на хомогенна консистенция.
Натуралният кафеникав цвят и специфичната кремообразна консистенция са отговорни за характерния аромат на сусамовия тахан. Процесът по смилането семейство Тръндеви все още се извършва по традиционен начин - с помощта на воденични камъни.
Употреба:
При висока кръвна захар приемът на мед не е препоръчителен и е добре да бъде сведен до минимум. Въпреки това, според д-р Гайдурков (най-известният ученик на Лидия Ковачева) ако медът се приема в комбинация със смлян сусам (тахан) той не повишава кръвната захар, т.е. действието на меда се неутрализира!Впрочем, в древна Персия са открити именно такива арабски рецепти за прием на мед.
п.с. Ако за първи път ще опитвате суров сусамов тахан ви препоръчваме да го направите в комбинация с мед в съотношение 1:1 в полза на тахана.
Показатели:
Небеленият сасам за този сусамов тахан се суши на температура малко по-висока от телесната - около 40-45 Сº, при която човек с гола ръка може да държи зърната сусам, без да изгори ръцете си. Това определя тази храна по-скоро като сурово приготвена, подходяща за директна консумация самостоятелно или в комбинация с други.
Натурален сусамов тахан 'Balcho' /пълнозърнест, небелен/, 1 кг
Натуралният сусамов тахан на Balcho е с доказани във времето вкусови качества. Той е първокачествена паста от суров небелен сусам, постигнат след контролирано изсушаване на семената. В съхранените обвивки се съдържат част от хранителните стойности на крайния продукт и така повишават качествата му пред беления /бял/ сусамов тахан. Ако няма..
Белият суров* сусамов тахан е с доказани вкусови и лечебни качества. Притежава характерен светъл жълтеникаво-кафяв цвят и специфична кремообразна консистенция. Богат е на висококачествени мазнини, незаменими аминокиселини /заради което е пълноценна храна/, витамини В1, РР, Е /антиоксидант/ и микроелемент..
Сусамовото семе е изключителен източник на мед, манган, магнезий, калций, желязо, фосфор витамин В1 и уникалните - сезамин и сезамолин /мощен антиоксидант и помага за профилактиката на различни заболявания, сред които и ракови, подпомагат нормалните нива на холестерол, и витамин Е, който подмладява/.Сусамът благоприятно повлиява функ..
Черен сусамов пълнозърнест тахан от сертифицирано био земеделие, сушен на ниска температура!Сусамът е най-древната маслодайна култура, позната на човечеството. Има археологически данни, свидетелстващи за употребата му още от 3000г. пр.н.е. Отглеждан е в множество региони по целия свят, като най-големите производители в момента са Индия и ..
Сусамов пълнозърнест тахан от сертифицирано био земеделие, сушен на ниска температура!Сусамът е най-древната маслодайна култура, позната на човечеството. Има археологически данни, свидетелстващи за употребата му още от 3000 г. пр.н.е. Отглеждан е в множество региони по целия свят, като най-големите производители в момента са Индия и Китай..
Сусамовото семе е изключителен източник на мед, манган, магнезий, калций, желязо, фосфор витамин В1 и уникалните - сезамин и сезамолин /мощен антиоксидант и помага за профилактиката на различни заболявания, сред които и ракови, подпомагат нормалните нива на холестерол, и витамин Е, който подмладява/.Сусамът благоприятно повлиява функ..
Насладете се на богатия умами вкус на естествено ферментирало мисо, съчетан с кремообразния и леко орехов вкус на сусам. Просто добавете гореща вода и се насладете. Без добавена захар.Указание за употреба: Изсипете съдържанието на едно саше в купа или чаша и добавете 1 чаша (180ml) гореща вода. Разбъркайте добре и се насладете.Произведено..
Таханът е една вкусна и полезна храна, позната от векове и особено популярна в Изтока, а напоследък все по-ценена и у нас. Сусамовият тахан представлява паста от смлени сусамови семена, която може да се консумира както директно (най-често в съчетание с мед, ленено семе или кисело мляко), така и и да участва в състава на различни сладки ил..