Увеличи изображението
Индийското орехче на Mill&Mortar стига до вас в своята обвивка - консервирано така, както природата е пожелала. Индийското орехче е любопитна подправка, която всъщност дава две подправки - самото индийско орехче /във формата на ядка/ и и цветето на индийско орехче /което всщност не е цвете, а месеста обвивка около ядката/. Всичко това се намира в шушулка като на кестен, която се пука, когато узрее.
Индийското орехче е добре позната подправка, която се използва най-често в яхнии и сосове, като най-известен пример тук е сосът бешамел. Цветето на индийското орехче е по-малко познато, но може да се изполва като самото индийско орехче - цяло в яхнии, маринати и бульони, или да бъде добавено към наденици. Вкусът е по-малко интензивен, отколкото при ядката, и има леко сладникав привкус, поради което се ползва в торти и десерти, особено в комбинация с шоколад и сметана. Цветето е и съставка в Гарам масалата, една класическа индийска подправка.
Индийското орехче на Mill&Mortar произхожда от фермерския кооператив в Pilimathalawa, Шри Ланка и е запазен в шушулката, за оптимално запазване на вкуса и аромата. Цветето на индийското орехче е цяло и оранжево-червено. Разчупете като орех. Цветето използвайте цяло или на парченца /може да намачкате в хаванче или смелите в мелачка за кафе/.
Съдържание: цяло индийско орехче.
Съхранявайте на сухо и тъмно място.
Индийско орехче /био, цяло с обвивката/ 'MILL&MORTAR', 45 г
- Производител: MILL&MORTAR
- Код на продукта: 5710175121039
- Наличност: В наличност
- 14,00 лв.
- Без данък: 14,00 лв.
Сходни продукти