През Средновековието войните са се водили най-вече за подправки. Индийското орехче вероятно произхожда от Нова Гвинея или Индонезия. През 15-ти и 16-ти век Португалия владее търговията с екзотичната подправка, а по-късно Холандия и британците се борят за нея, докато в началото на 19-ти век е пренесена и в Америка.
На изток то се използва като лекарство, докато в Европа се употребява предимно като подправка. В индийската кухня орехчето се използва почти изключително в сладкиши. В Европа ядката се използва особено често в картофени ястия и в преработени месни продукти. Използват се също в супи, сосове и печени изделия. Японските варианти на кърито включват индийско орехче сред съставките си.
Страна на произход: Индонезия
Съдържание: Само суха подправка. Без консерванти, оцветители, сол и захар.
Нето тегло: 60 г