Увеличи изображението
Ядка в кулинарен смисъл, кашуто всъщност е семката на плода на вечнозеленото тропическо дърво Anacardium occidentale. Широко използвано в традиционната кухня на Югоизточна Азия в супи, яхнии и месни ястия.
Плътният му вкус с повече сладки нотки от останалите ядки, както и фактът, че много бързо омеква след накисване, го превръщат в ключова съставка в съвременните вегетариански и сурови рецепти. За онези, които го познават единствено печено и осолено, суровото кашу може да ги изненада.
Начин на употреба:
Консумирайте директно или използвайте за направата на сурови блатове, кремове, смутита, енергийни блокчета и други десерти. С кашу и подправки може да си приготвите ядково сирене или пастет, а с кашу и подсладител - ядково мляко. Препоръчително е ядките да се накисват преди употреба, за да се улесни храносмилането.
Кашу /био/ в биоразградимо фолио, естествен източник на селен, фосфор и калий 'БИО КЛАСА', 200 г
- Производител: БИО КЛАСА - органични храни
- Код на продукта: 3800225470568
- Наличност: В наличност
- 10,49 лв.
- Без данък: 10,49 лв.
Етикети: plastic free
Сходни продукти