ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА 'ШИПКА СЛИМ'
СЪСТАВ НА ХРАНИТЕЛНАТА ДОБАВКА
1. Смлян изсушен плод от българска диворастяща шипка /Rosa canina L./ - 25 %,
2. Ситно смлян лют червен пипер / Capsicum annuum L. and Capsicum longum L. /- 40 %,
3. Смлян изсушен плод от български диворастящ глог/Crataegus monogyna/ - 15 %,
4. Концентриран плодов екстракт от Гарсиния Камбоджия /Garcinia Cambogia/ - 20 %.
ПОЛЕЗНИ КАЧЕСТВА
Натуралните растителни продукти, съдържащи се в хранителната добавка, са екологично чисти, нерафинирани и не съдържат съставки от ГМО, химически разтворители, захари, изкуствени оцветители, ароматизатори и консерванти.
ДЕЙСТВИЕ НА ХРАНИТЕЛНАТА ДОБАВКА
СЪСТАВ НА ШИПКАТА
Плодовете на диворастящата шипка /Rosa canina L./ съдържат голямо количество изключително ценни за човешкия организъм биологично активни вещества и микроелементи:
В люспата са концентрирани:
1. ВИТАМИНИ - витамин А, В1, В2, В6, С, РР, бета каротен, ниацин.
2.ФЛАВОНОИДИ - апигенин, куерцетин, тритерпеноиди, танини, каротеноиди - лутеин, заексантин,
рубиксантин, ликопен и др.
3. МИКРОЕЛЕМЕНТИ: натрий, калий, калций, магнезий, фосфор, желязо, мед, цинк, йод,
манган, хром, селен и др.
В семките се съдържат:
1. 1. Шипково масло /6-8 %/, което съдържа комплекс от: натурален витамин А /до 5 мкг/100гр./ и растителните мастни киселини : Омега-3 /32-34%/, Омега-6 /46-49%/, които са базови съставки в биохимичния синтез на специфични молекули /ейкозаноиди/, чиято функция обхваща преди всичко имунната и нервната системи, както и комуникацията между клетките в тъкани с нарушена цялост /рани, възпаления, изгаряния и пр./.
2. Галактолипиди и полифенолни съединения
Галактолипидите оказват силно благоприятно въздействие при ставни заболявания като инхибират произвеждането на възпалителния медиатор и имат хондрозащитен ефект при артритни болки и остеоартрит.
СЪСТАВ НА ЛЮТИЯ ЧЕРВЕН ПИПЕР
В лютия червен пипер се съдържат:
1. ВИТАМИНИ: А, В1, B2, B5, B6, С, E, K, PP, бетакаротен, флавоноиди и др.
2. МИКРОЕЛЕМЕНТИ: мед, цинк, желязо, селен, манган, фосфор, калий, натрий, калций
3. КАПСАИЦИН /химично наименование на 8-метил-М-ванилил-6-ноненамид/ - активен компонент на лютите
чушки от сортове 'Чили' и 'Кайен' на семейство Капсикум.
Лютият червен пипер има уникално благоприятно въздействие:
1.Това е най-добрият чистач и активатор на сърдечно-съдовата система и микроциркулацията на кръвта като разширява или стеснява кръвоносните съдове в зависимост от полезната за организма конкретна необходимост.
Разширяването на кръвоносните съдове в периферията, води до рязко подобряване кръвоснабдяването в капилярната
мрежа и силно повишаване на имуновъзстановителната дейност на организма.
2. Капсаицинът предпазва лигавицата на стомаха като ефективно инхибира секрецията на солна киселина /превенция и лечение на язви/.
3. Мощен антиоксидант, защитаващ човешките клетки от вредните свободни радикали и предизвикващ умъртвяване
на раковите клетки.
4. Капсаицинът предизвиква ускоряване на метаболитните процеси и потиска апетита, с
което помага за намаляване на телесното тегло.
СЪСТАВ НА ГЛОГА
Плодовете на диворастящия глог/Crataegus monogyna/ съдържат:
1. ВИТАМИНИ: А, В1, B2, B5, B6, С, PP, бетакаротен, флавоноиди - хиперозит, куерцетин и др.
2. МИКРОЕЛЕМЕНТИ И ВЕЩЕСТВА: мед, цинк, желязо, селен, манган, фосфор, калий, натрий, пoлифeнoлни cъeдинeния /лeвĸoaнтoциaнидини/, фeнoлнитe ĸиceлини /ĸaфeeнa и xлopгeнoвa/, aзoтни cъeдинeния /eтилaмин,
тpимeтилaмин, изoбyтил/ и др.
Най-важната биoaĸтивнa cъcтaвĸa e веществото ПРОАНТОЦИАНИДИН, който е отговорен за благоприятното въздействие на плодовете на глога върху сърдечно-съдовата система при сърдечна слабост, сърдечни аритмии, хипертония, атеросклероза.
Глогът се използва за намаляване на лошия холестерол и триглицеридите, както и за намаляване натрупването на мазнини в черния дроб и аортата. Той помага при проблеми на храносмилателната система като лошо храносмилане и диария. Има успокояващ ефект при нервна възбуда и при безсъние.
СЪСТАВ НА ГАРСИНИЯ КАМБОДЖА
1. ОСНОВНА БИОАКТИВНА СЪСТАВКА: хидроксицитрична киселина /HCA/, която е в изключително високо съдържание околоплодника на плодовете /до 30 %/.
2. МИКРОЕЛЕМЕНТИ И ВЕЩЕСТВА: ксантон производни, бензофенони, калций и калий.
Съдържащата се в екстракта от Гарсиния Камбоджа /Garcinia cambogia/ хидроксицитрична киселина /HCA/ е инхибитор на ензима АТР-цитрат лиаза, който участва в синтеза на мастни киселини. HCA също инхибира ензима на панкреаса α-амилаза и чревната α-глюкозидаза, което води до намаляване на въглехидратния метаболизъм.
Така се блокират ключови ензими от естествения метаболитен път на превръщане на излишните въглехидрати в подкожни мазнини. В резултат на това наличните мастни депа постепенно намаляват и телесното тегло се нормализира особено при съчетаване със спорт и физически натоварвания.
ПОЛЕЗНИ ЕФЕКТИ
Хранителната добавка 'ШИПКА СЛИМ' е предназначена за благоприятен ефект върху:
1. ИМУННАТА СИСТЕМА;
2. МЕТАБОЛИТНИТЕ ПРОЦЕСИ И ПОДДЪРЖАНЕ НА НОРМАЛНО ТЕЛЕСНО ТЕГЛО /ПРИ СТРЕМЕЖ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА ТЕЛЕСНОТО ТЕГЛО И ИЗЧИСТВАНЕ НА НАТРУПАНИТЕ МАЗНИНИ/;
3. СЪРДЕЧНО-СЪДОВАТА СИСТЕМА И КРЪВНОТО НАЛЯГАНЕ;
4.ХРАНОСМИЛАТЕЛНАТА СИСТЕМА;
5. ГЛАВНИЯ МОЗЪК
6. АНТИОКСИДНИТЕ ЗАЩИТНИ ФУНКЦИИ НА ОРГАНИЗМА.
НАЧИН НА УПОТРЕБА
Препоръчителна доза за дневен прием :
По 2 капсули 2 пъти дневно - 30-60 минути преди хранене.
За максимални резултати е желателно е приемът на хранителната добавка да се съчетава с ниско въглехидратна диета, редовни спортни занимания и аеробни физически натоварвания.
Нетно количество: една капсула - 400 mg е / eдна опаковка от 100 ml - 32 g
Да не се превишава препоръчителната доза! Не заменя разнообразното хранене!
Да не се употребява от деца под 12 години, бременни и кърмещи жени!
Съхранение: на тъмно и проветриво при температура под 25 оС на място недостъпно за малки деца!