Увеличи изображението
Биониа Шипка е с гарантиран български произход и качество. Използвани са само ситно смляни парченца от цял плод шипка - пердушини, изсушени по специална технология за по-лесна консумация и дълготрайно съхранение. За разликата от други продукти от шипка /брашно, чай и други/ тук са използвани и семките на плода, тъй като в тях се съдържа по-голямата част от витамин Е, както и поради богатото си съдържание на други витамини и Oмега-мастни киселини.
Начин на консумиране и препоръчителен прием: 3 с.л. дневно с фреш, шейк, кисело мляко, разтворена в студена вода или като запарка с гореща вода. Подходяща и за овкусяване на супи и готвени ястия /има лек кисел вкус/.
Плодовете шипка съдържат уникален природен комплекс от естествен витамин А, витамин Е и витамин К в комбинация с мощни антиоксиданти – флавоноиди. Шипката съдържа още минерали, пектин, захари /фруктоза, глюкоза, захароза/, плодови киселини, енергични масла, незаменими мастни киселини /Омега-3 и Омега-6/, скорбяла и други.
Шипка - препоръчителен прием - 3 с.л. дневно /1 с.л.= 6 g/
Витамини в дн.доза 3 с.л. ~ 18 g / В 150 g
Вит.Е 2,1 mg / 17,5 mg
Вит.А 277 µg / 2 308 µg
Вит.К 79,65 µg / 664 µg
Биониа Шипка е 100% натурален продукт, поради което посочените стойности на витамини и минерали е възможно да варират. Като поливитаминозен продукт шипката се използва като хранителна добавка към дневното меню и не е заместител на разнообразното хранене. Съдържа <1% натурален карамфил.
Витамините от натурални продукти се усвояват лесно и пълноценно от организма, предозиране не е възможно и нямат странични ефекти. Шипката в изсушен вид не променя своите показатели и не изисква специфични методи на съхранение - тя е лесна и удобна за употреба през цялата година!
Шипката е подходяща за деца и възрастни, бременни и кърмещи, пушачи, след травма или инфекция, ако сте подложени на тежки физически или нервно-психически натоварвания и при горещ климат.
ПОЛЗИ от приема на шипка /българското годжи бери/:
Шипката действа благоприятно на отделителната система: бъбреци, жлъчен мехур, пикочопроводи, пикочен мехур, както и на кръвоносната система.
Съдържащите се в нея флавоноиди поддържат здравето на капилярите, силицият в шипката е важен за здравето на стените на кръвоносните съдове, а витамин К подпомага нормалното съсирване на кръвта. Така се поддържа здравето на сърдечно-съдовата система.
Шипката действа благоприятно на функцията на храносмилателната и дихателна система. Тя влияе положително върху перисталтиката на червата. Пектинът, съдържащ се в нея действа благоприятно върху стомашно-чревната и бронхиалната лигавица тъй като образува покриващ слой върху тях.
Шипката поддържа имунитета и съпротивителните сили на организма поради богатото си съдържание на витамини. Комплексът от антиоксиданти: витамините С, Е, А, флавоноиди и незаменимите мастни киселини пречат на стареенето и поддържат кожата здрава, еластична и младолика.
150g