Увеличи изображението
Черната леща или белуга, както я наричат руснаците, е с най-оптималния състав на хранителни вещества за човешкото тяло, които много лесно се асимилират.
За разлика от 'класическата' кафява, както и червената и зелена, тя не се разкашква, когато се сготви. Зрънцата запазват формата си, а това, както и необичайният й вид я правят ефектна добавка за салати и супи.
Черната леща дължи цвета си на антоцианините - пигментите, които се съдържат в плодове като гроздето, къпините и боровинките и които са известни с антиоксидантните си качества.
Напомня на хайвер, след като се сготви. От хранителна гледна точка, малките зрънца на черната леща имат ниско съдържание на мазнини и високо съдържание на фибри, желязо и протеини. Чудесен източник на енергия, който е способен да стабилизира нивата на кръвната захар.
Една чаша с черна леща съдържа около 50% от препоръчителната доза желязо. Тъмните зрънца са добър източник на витамин В и на минералите фосфор, манган и магнезий.
Сертифициран продукт от биологично земеделие.
Леща черна /белуга, био/ - естествено богата на антоцианини 'БИО КЛАСА', 500 г
- Производител: БИО КЛАСА - органични храни
- Код на продукта: 3800225470971
- Наличност: В наличност
- 7,35 лв.
- Без данък: 7,35 лв.
Сходни продукти