Морска сол от Атлантическия океан, на едри кристали
Известната морска сол се добива над 2000 години от соловъдите на средновековния град Guérande, в Бретан по стара традиция. Солените полета върху които тя кристализира са от сивкаво-синя глина. Така в състава на солните кристали преминават допълнително микроелементи. На този вид добив атлантическата морска сол дължи разпознаваемия си сивкав цвят и безпогрешен наситен вкус. Има изразена солена нотка, която се съчетава с много ястия.
Поради високото си съдържание на остатъчна влага е частично подходяща за солница.
Начин на употреба:
Използвайте при овкусяване на сурови и сготвени зеленчуци, при приготвяне на разнообразни бульони, за барбекю, осоляване на месо и риба. Добавя се в ястията, непосредствено преди да бъдат поднесени (не в същинското готвене). В десерти може да използвате за направата на солен карамел.
Съставки:
келтска морска сол на едри кристали, 0.8-5.0mm
500 г