Изсушени плодове питая на прах
Питая /питахая/ на прах, известна още като драконов плод /Hylocereus undatus/. Екзотичните плодове от питая оцветяват храни и напитки в свежо розово, поради което е все по-предпочитан естествен начин за оцветяване на храни в един любим на много деца и възрастни цвят.
Драконовият плод очарова не само с цвят, но и с вкус - приятен, сладък, загадъчен. Подходяща добавка към смути и кремове. Подходяща при приготвяне на конфитюри, желета, бонбони, ядкови храни. Без ГМО.
Начин на употреба:
Драконовият плод на прах оцветява много добре, затова започнете с 1 с.л., разтворена предварително в топла вода и добавете още за по-наситен цвят. Особено подходяща при светли на цвят храни като банан и манго. Не се препоръчва да се смесва с кокос! Не загрявайте над 70˚С.
ЯГОДОВ ШЕЙК С ПИТАЯ
(ЛЕСНА РЕЦЕПТА)
Какво е необходимо?
250 мл овесена напитка
1 ч.л. питая на прах
5-6 ягоди
сироп от агаве на вкус
Всички съставки се блендират до получаване на хомогенна смес.
Съставки:
лиофилизирани червени плодове питая /Hylocereus undatus/ на прах.
Хранителни стойности за 100 g:
Енергийна стойност - 1697kJ / 406kcal
Мазнини 7.5 g,
от които наситени 1.86 g
Въглехидрати 74.6 g,
от които захари 44.7 g
Белтъчини 8.9 g
Сол 0.015 g.
70 г