Гъбата кладница е широкоразпространена дървесна гъба. Няма особено отчетлив вкус или аромат и не променя цвета на готвеното ястие. Поради тази причина кладницата успява да попие абсолютно всички аромати и подправки, които сте сложили към ястието и на практика могат да бъдат използвани по всевъзможен начин в кулинарията.
Тези сушените гъби кладница са изсушени по натурално-механичен начин, без химична преработка.
Сушените гъби ще направят ястието ви ароматно и много вкусно. Те са незаменима добавка към дивеч, супи, вегетариански ястия и, разбира се, ризото. Могат да бъдат варени, печени или задушавани, като преди готвене e добре да потопите изсушените гъби за около час в студена вода. Гъбите са с ниско съдържание на калории и мазнини.
Начин на употреба:
Може да приготвите чрез варене, задушаване или печене. Чудесно се съчетава с месо, риба, яйца, зеленчуци, ориз, киноа, елда, паста, кашкавал, сметана и ядки. Поради по-месестата си структура, кладницата изисква по-дълга термична обработка.
Кладница сушени гъби 'NABERINI', 25 г
- Производител: NABERINI / BIOGLED - автентични био рецепти от България
- Код на продукта: 3800223471956
- Наличност: Очакваме
- 4,99 лв.
- Без данък: 4,99 лв.
Манатарка /сушени гъби/ от района на Западни Родопи, 25 г
Тези диворастящи сушени гъби Манатарка са събирани в западните Родопи, Пазарджишко.//Изсушени при ниска температура в максимална степен са запазени всички хранителни качества и съдържащите се в тях минерали и витамини.Сушената българска манатарка ще направи ястието ви ароматно и много вкусно! Те са незаменима добавка към су..
9,95 лв. Без данък: 9,95 лв.
Пачи крак /сушени гъби, Cantharellus cibarius/ от района на Западни Родопи, 25 г
Тези диворастящи сушени гъби Пачи крак са събирани в западните Родопи.//Пачият крак е високо ценена гъба за приготвяне на различни ястия. Добре се комбинира с яйца, кашкавал и различни меса. Има слаб аромат на кайсии, който се долавя при по-големи количества. Приготвя се чрез варене, пържене или печене, а поради т..
9,15 лв. Без данък: 9,15 лв.
Шийтаке /Lentinula Edodes, сушени гъби/ от района на Западни Родопи, 25 г
Шийтаке е традиционна деликатесна гъба. Родината й е Япония, където гъбата е отглеждана в продължение на хилядолетия. Документи, датиращи от около 199 г. от н.е. показват, че Шийтаке се е използвала не само като храна, но и като лекарство срещу болести на горните дихателни пътища, слабо кръвообращение, заболявания на черния дроб, слабост,..
7,25 лв. Без данък: 7,25 лв.
Гхий /био пречистено краве масло/ 'БИО КЛАСА', 900 г
Гхий е един от основните продукти във Ведическа култура. В Индия от хилядолетия Гхи е считано за храна, лекарство, козметика; незаменим елемент от всеки един празник, фестивал или богопочитание. Според Аюрведа, Гхи е чиста енергия на Слънцето - Теджас, а благодарание на Слънцето /Суря/ ние и целия живот съществува.Това гхи се по..
51,90 лв. Без данък: 51,90 лв.
Гхий /био пречистено краве масло/ 'БИО КЛАСА', 270 г
Гхи или Гхий (Ghee) е пречистено от лактоза и казеин краве масло, получено по аюрведична рецепта чрез разтопяване на слаб огън. Резултатът е нежно масло с кехлибарен цвят и приятен аромат на масло и печени орехи.Гхий е един от основните продукти във Ведическа култура. В Индия от хилядолетия Гхи е считано за храна, лекарство, коз..
17,15 лв. Без данък: 17,15 лв.
Лют ферментирал сос KILLA с Чипотле и черен чесън - сила 3/10 'Chilli Hills', 100 мл
Убийствено вкусен бленд между зряло Халапеньо, Чипотле и Черен чесън.Това е твоят личен X фактор за всяко ястие. Перфектен за такo, бургери, скара или зеленчуци.Ферментация: 12 месецаАнчо1000 - 1500 сковила.Чипотле2 500 - 5 000 сковила.Съставки: Люти, опушени чушки Чипотле (15%) и Aнчо, ферментирали люти чушки Халапеньо, черен чесън (8%),..
13,00 лв. Без данък: 13,00 лв.
Ферментирал 'соев' сос от Смилянски фасул So Ferments, 130 мл
Смилян сос, направен по технологията на соев сос, но сме заместили соевите зърна със Смилянски Фасул.Направен е и за хората, които не могат да консумират соя.Резултатът е богат умами вкус и много дълбочина, получени от ферментацията на сместа между 3 и 6 месеца.Използва се за овкусяване на супи, сосове, салати, дресинги, както и за марино..
16,85 лв. Без данък: 16,85 лв.
Ферментирал 'соев' сос от българска леща So Ferments, 130 мл
Лентилс Сос е сос, направена по технологията на соев сос, но сме заместили соевите зърна с леща. Подходящ е за хората, които не могат да консумират соя. Резултатът е комплексен вкус, богат на умами, получен от ферментацията на сместа между 3 и 6 месеца.Използва се за овкусяване на супи, сосове, салати, дресинги, както и за мариноване и ов..
15,95 лв. Без данък: 15,95 лв.
Ферментирал тамари сос Бредсо от квасен хляб So Ferments, 130 мл
Тамари Сосът се получава при ферментацията на соеви зърна и в Япония обикновено е остатъчен продукт от производството на мисо, което е ферментирала соева паста. Този процес на ферментация, който протича за дълги периоди от време, понякога години в крайна сметка дава сосове с наистина сложен и изискан вкус.Тамари Бредсо е сос получен при ф..
16,85 лв. Без данък: 16,85 лв.
Ферментирал тамари сос от Смилянски фасул So Ferments, 130 мл
Tamari SmilyanSO е сос получен при ферментацията на Смилянски Фасул с Коджи ориз, вода и сол в продължение на минимум 3 месеца.Тамари Сосът се получава при ферментацията на соеви зърна и в Япония обикновено е остатъчен продукт от производството на мисо, което е ферментирала соева паста. Този процес на ферментация, който протича за дълги п..
16,85 лв. Без данък: 16,85 лв.
Ферментирал тамари сос от българска леща So Ferments, 130 мл
Тамари Сосът се получава при ферментацията на соеви зърна и в Япония обикновено е остатъчен продукт от производството на мисо, което е ферментирала соева паста. Този процес на ферментация, който протича за дълги периоди от време, понякога години в крайна сметка дава сосове с наистина сложен и изискан вкус.Tamari LentilsSO е сос получен пр..
16,85 лв. Без данък: 16,85 лв.
Ризото със зеленчуци и ориз Арборио 'NABERINI', 250 г = 2 порции
NABERINI започват дейността си през 90-те години с добив и преработка на диви гъби и диви плодове. Екипът е специализиран в откриване на най-добрите продукти в Природата и тяхната щадяща обработка, за да предложат максимално автентични вкусове от България. Гамата им не е многобройна, но всяка рецепта си заслужава!Ризотото със зеленчуци НА..
6,75 лв. Без данък: 6,75 лв.
Челядинки - сушени гъби от района на Западни Родопи, 25 г
Подбрани горски гъби от екологично чист район - Западни Родопи, Пазарджишко. Обработени чрез щадящ метод на сушене при ниска температура и циркулация на въздуха за запазване на интензивния вкус и аромат. Без вкусови подобрителиБез изкуствени ароматиБез глутен, мая и лактозаНачин на употреба:Накиснете за 10-15 минути преди да използвате.&n..
8,49 лв. Без данък: 8,49 лв.