Този сайт използва 'бисквитки' (cookies), за да ви предостави възможно най-добро потребителско изживяване. Не разкриваме събраната информация на трети страни. Използвайки сайта, вие се съгласявате с това. Можете да научите повече за това как и защо използваме бисквитки (cookies) тук.
Безплатна доставка до офис на Еконт Експрес за поръчки над 99 лв., платени с карта!
Ферментирал 'соев' сос от българска леща So Ferments, 130 мл

Лентилс Сос е сос, направена по технологията на соев сос, но сме заместили соевите зърна с леща. Подходящ е за хората, които не могат да консумират соя. Резултатът е комплексен вкус, богат на умами, получен от ферментацията на сместа между 3 и 6 месеца.


Използва се за овкусяване на супи, сосове, салати, дресинги, както и за мариноване и овкусяване на меса и зеленчуци.  Можете да използвате дори в рецепти за направата на десерти.

Бъдете креативни!!!


Състав: леща, жито, А. Оризае, вода, 10% сол 


ХРАНИТЕЛНИ СТОЙНОСТИ на 100 г:

Енергия 218kJ / 52kcal
Mазнини 0,5 g
– от които наситени мастни киселини 0,1 g
Въглехидрати 4,1 g
– от които захари 0,2 g
Протеин 7,5 g
Сол 10%

So Ferments е място, специализирано в работата с благородните плесени А.Оризае и Р.Олигоспорус или Коджи и Темпе, както и други ферментации.

Напишете отзив

Please login or register to review

Ферментирал 'соев' сос от българска леща So Ferments, 130 мл

  • 15,95 лв.
  • Без данък: 15,95 лв.