Увеличи изображението
Тамари Сосът се получава при ферментацията на соеви зърна и в Япония обикновено е остатъчен продукт от производството на мисо, което е ферментирала соева паста. Този процес на ферментация, който протича за дълги периоди от време, понякога години в крайна сметка дава сосове с наистина сложен и изискан вкус.
Tamari LentilsSO е сос получен при ферментацията на нашата паста от леща, в която ферментираме Коджи ориз с леща, вода и сол в продължение на минимум 3 месеца.
Състав: леща, ориз, А. Оризае, вода, сол 10%
ХРАНИТЕЛНА СТОЙНОСТ за 100 г:
Енергия 243kJ / 58kcal
Mазнини 0,5 g
– от които наситени мастни киселини 0,1 g
Въглехидрати 5,2 g
– от които захари 0,3 g
Протеин 9,5 g
Сол 10%
So Ferments е място, специализирано в работата с благородните плесени А.Оризае и Р.Олигоспорус или Коджи и Темпе, както и други ферментации.
Ферментирал тамари сос от българска леща So Ferments, 130 мл
- Производител: So Ferments - ферментирали 'соеви' и тамари сосове от България
- Код на продукта: 6995
- Наличност: В наличност
- 16,85 лв.
- Без данък: 16,85 лв.
Сходни продукти