Увеличи изображението
Брашното от тапиока се извлича от нишестето, съдържащо се в корена на растението маниока. В кулинарията се използва предимно като безглутенов сгъстител. Фина и бяла пудра, брашното от тапиока може да се добавя и към други безглутенови алтернативи на бялото брашно. Най-популярното му приложение е като сгъстяващ агент за сосове, кремове и мусове. Придава гладка текстура. Без глутен.
Начин на употреба:
Използвайте като сгъстител за супи, сосове и кремове или добавете към безглутенови рецепти, за да получите по-лепкава текстура. Успешно замества царевичното нишесте - просто заменете всяка супена лъжица царевично нишесте с 2 супени лъжици брашно от тапиока. Подходящо е за направата на пудинги.
Хранителни стойности за 100 г:
Енергийна стойност - 1459kJ/349kcal
Мазнини - 0.2 г,
от които наситени - 0 г
Въглехидрати - 85 г,
от които захари - 3.5 г
Белтъчини - 0.6 г
Сол - 0 г
Съставки:
Био брашно от тапиока.
Нишесте от тапиока /безглутенов сгъстител/ - био 'ZOYA', 400 г
- Производител: ZOYA - био храни и добавки
- Код на продукта: 3800231697515
- Наличност: В наличност
- 5,85 лв.
- Без данък: 5,85 лв.
Сходни продукти